Ziet u door de kabels het bureau niet meer?

Het zal niet altijd even gepast overkomen, maar je zou eens bij een kantoor willekeurig onder bureaus moeten gaan kijken. Vaak kom je niets minder dan complete chaos tegen wat betreft de indeling van de kabels die eronder liggen. Het lijkt al snel op een survivalparcours. En dit is zonde, aangezien er zat betaalbare en effectieve oplossingen zijn die ervoor zorgen dat de kabels netjes worden weggewerkt.

Losse kabels zijn levensgevaarlijk

Helaas is de term kantoorbekabeling vaak nog een ondergeschoven kindje bij veel bedrijven. Uit onderzoek is gebleken dat er relatief een flinke kans aanwezig is op een valpartij op het kantoor, de kans is namelijk 2,5 keer zo groot als op andere locaties. Zo kan het blijven haken achter een loshangende kabel zorgen voor een letsel. Daarnaast kan de pc er plotseling mee ophouden, omdat de kabel eruit vliegt. Erg zonde als je net ergens mee bezig was en het niet hebt opgeslagen. Daarnaast gaat de productiviteit er ook niet echt op vooruit als er telkens computers uitvallen. En gebeurt dit niet door je eigen benen dan zorgt de stofzuiger er wel voor. Losse snoeren op een recent gedweilde vloer die nog nat is? Dat is vragen om problemen.

Minder zichtbare kabels

Het is dus van groot belang dat de kabels en snoeren fatsoenlijk en ergonomisch worden weggewerkt. Dit blijkt alleen al uit het feit dat de term ‘kabelmanagement’ al enige tijd bestaat. Het is het domein van de tiewraps, kabelklemmen, stekkerblokken, kabelgoten en vloerkanalen. Maar ook van de kabelspiralen, -rupsen, -wormen, -hoezen, -lussen en elektrificatie producten. Bij dat laatste gaat het om fraaie stroompunten en stekkerdozen die in het bureau zijn geïntegreerd. Wat betreft het motto ‘meer of minder zichtbare kabels?’ is het uiteraard nog beter om nauwelijks snoeren op het kantoor te hebben. Iets wat in de nabije toekomst zeker niet ondenkbaar is aangezien het draadloos opladen van smartphones al op veel plekken gebeurd.

Het zal dus niet lang meer duren voordat ook laptops draadloos kunnen worden opgeladen. Maar voordat dat gebeurt weet u dus wat u te doen staat. Heeft u hulp nodig op het gebied van kabelmanagement? Neem dan contact met ons op via verkoop@basbv.nl

Copyright © 2023 Bas b.v.

Ontwerp, realisatie & marketing door