Kantoorinrichting voor elk budget

Het ontwerpen en creëren van een kantoorinrichting klinkt als een gemakkelijke taak. Een ergonomische bureaustoel hier, een bureau daar, wat planten en klaar is kees. Echter, niets is minder waar. Bij het creëren van de juiste kantoorinrichting zijn veel zaken waar rekening mee moet worden gehouden. Bij Bas Kantoormeubelen zorgen wij ervoor dat u al uw wensen terugziet in de gloednieuwe inrichting van uw kantoor.

Zo kiest u de juiste kantoorinrichting

Het kiezen van de juiste kantoorinrichting is een hele klus en er dient met verschillende factoren rekening te worden gehouden. Om te beginnen moet de inrichting passen bij het imago van het bedrijf. Elk bedrijf heeft een gewenst imago die zij proberen uit te stralen naar de buitenwereld toe. De kantoorinrichting kan hieraan bijdragen door het laten terugkomen van de huisstijl. Het gebruik van de juiste kleuren, het creëren van de juiste sfeer en de juiste kantoorartikelen dragen hier bijvoorbeeld aan bij. Daarnaast moet er rekening worden gehouden met het personeel dat werkzaam is binnen het bedrijf. Iedereen is immers anders en heeft andere behoeften.

Verhoog de productiviteit

Een perfecte kantoorinrichting houdt dus rekening met het gewenste imago van het bedrijf en de wensen van het personeel. Er zijn echter nog een aantal zaken die misschien niet direct invloed hebben op het imago van het bedrijf maar wel op de productiviteit van de medewerkers.

Kleuren op de werkvloer

We hebben de kleuren al besproken wat betreft het passen bij de huisstijl, maar het gebruik van kleuren heeft ook nog een belangrijk intern effect. Kleur heeft namelijk invloed op de emoties van mensen. Een kantoorinrichting dat alleen uit de kleur grijs bestaat zal bijvoorbeeld een slechte invloed hebben op het humeur van de medewerkers. Daarom kunt u beter gebruik maken van meerdere en vrolijke kleuren op de werkvloer.

Kantoorplanten voor minder stress

Een omgeving met alleen muren om ons heen is geen natuurlijk omgeving. De mens is namelijk gemaakt om te leven in de natuur. En in de natuur bevinden zich, u raadt het al, planten! Het is daarom niet gek dat door de aanwezigheid van planten op het kantoor het stressniveau van medewerkers zal dalen. Daarnaast zorgen voldoende kantoorplanten voor meer zuurstof op het kantoor. Neem kantoorplanten dus zeker meer bij het samenstellen van de perfecte kantoorinrichting.

Voldoende verlichting

Last but nog least, er dient voldoende verlichting aanwezig te zijn binnen het kantoor. Voldoende verlichting zorgt er namelijk voor dat de kantoorinrichting ruimtelijker aanvoelt. Daarnaast houdt het ons scherp en voorkomt het hoofdpijn na een lange kantoordag. Het is van belang dat u de juiste verlichting kiest. Een sfeerlamp staat bijvoorbeeld leuk maar uw medewerkers zullen meer hebben aan witte verlichting vanaf het plafond.

Tijd voor de perfecte kantoorinrichting

U heeft inmiddels genoeg handvatten om na te denken over welke kantoorrichting het best bij uw bedrijf en bij uw medewerkers past. U kunt bij ons niet alleen terecht voor de juiste artikelen maar ook voor passend advies. Wij denken namelijk graag met u mee. Indien u nog vragen heeft kunt u gerust contact met ons opnemen.