Het ontwerpen en realiseren van een kantoorinrichting klinkt als een gemakkelijke taak. Een ergonomische bureaustoel hier, een bureau daar, wat planten en klaar is kees. Echter, niets is minder waar. Bij het creëren van de juiste kantoorinrichting zijn veel zaken waar rekening mee moet worden gehouden. Bij Bas Kantoormeubelen zorgen wij ervoor dat u al uw wensen terugziet in de gloednieuwe inrichting van uw kantoor. Samen creëren we een plek die past bij het bedrijf.

Bekijk onze projecten

Zo kiest u de juiste kantoorinrichting

Het kiezen van de juiste kantoorinrichting is een hele klus en er dient met verschillende factoren rekening te worden gehouden. Om te beginnen moet de inrichting passen bij het imago van het bedrijf. Elk bedrijf heeft een gewenst imago die zij proberen uit te stralen naar de buitenwereld toe. De kantoorinrichting kan hieraan bijdragen door het laten terugkomen van de huisstijl. Het gebruik van de juiste kleuren, het creëren van de juiste sfeer en de juiste kantoorartikelen dragen hier bijvoorbeeld aan bij. Daarnaast moet er rekening worden gehouden met het personeel dat werkzaam is binnen het bedrijf. Iedereen is immers anders en heeft andere behoeften.

Een eerste gesprek bij BAS

Samen maken we de behoefte van uw organisatie inzichtelijk. Ontdek het WORKdayNA van uw organisatie. Aan de hand van kwalitatief en kwantitatief onderzoek wordt inzichtelijk wat een passend werkplekconcept is, de benodigde tijd om dit te realiseren en een indicatief budget. Alleen meubels? Of ook vloeren, wanden en plafonds? BAS kan alles voor u uit handen nemen.

Het ontwerp van het kantoor

Op basis van jullie specifieke WORKdayNA maken wij een passend ontwerp. Het ontwerp bevat alle onderdelen waar u advies in wilt. De voorstellen sluiten ook aan bij het beschikbare budget en de beschikbare tijd. Het ontwerp is compleet met plattegronden, product collages en een 3D visualisatie. Zo weet u precies wat u kunt verwachten en kunt u uw organisatie meenemen in de plannen. Zie hieronder een voorbeeld van zo’n 3D visualitie:

De keuze van het ontwerp

Het ontwerp wordt compleet gemaakt met een menukaart aan producten en diensten. BAS maakt een passende selectie uit leveranciers. U kunt zelf kiezen van welke producten, opties en diensten u gebruik wilt maken. De aangeboden producten en diensten vallen onder de garantie van BAS. Zo is er één aanspreekpunt voor alles wat er geregeld moet worden.

BAS neemt alles uit handen

Alle werkzaamheden en leveringen worden geregeld. Ervaar dat de 3D-visualisaties werkelijkheid gaan worden. U heeft geen omkijken naar de uitvoering van de werkzaamheden. Met onze ervaring zorgen wij ervoor dat alles in gereedheid wordt gebracht voor de eerste werkdag in jullie nieuwe omgeving. U verliest geen moment de controle. Zo helpt BAS naar een nieuwe werkomgeving. Benieuwd naar ons eerdere werk? Bekijk dan onze projecten, of lees hieronder meer over het belang van een prettige kantooromgeving.

Verhoog de productiviteit

Een perfecte kantoorinrichting houdt dus rekening met het gewenste imago van het bedrijf en de wensen van het personeel. Er zijn echter nog een aantal zaken die misschien niet direct invloed hebben op het imago van het bedrijf maar wel op de productiviteit van de medewerkers.

Kleuren op de werkvloer

We hebben de kleuren al besproken wat betreft het passen bij de huisstijl, maar het gebruik van kleuren heeft ook nog een belangrijk intern effect. Kleur heeft namelijk invloed op de emoties van mensen. Een kantoorinrichting dat alleen uit de kleur grijs bestaat zal bijvoorbeeld een slechte invloed hebben op het humeur van de medewerkers. Daarom kunt u beter gebruik maken van meerdere en vrolijke kleuren op de werkvloer.

kantoorinrichting

Kantoorplanten voor minder stress

Een omgeving met alleen muren om ons heen is geen natuurlijk omgeving. De mens is namelijk gemaakt om te leven in de natuur. En in de natuur bevinden zich, u raadt het al, planten! Het is daarom niet gek dat door de aanwezigheid van planten op het kantoor het stressniveau van medewerkers zal dalen. Daarnaast zorgen voldoende kantoorplanten voor meer zuurstof op het kantoor. Neem kantoorplanten dus zeker meer bij het samenstellen van de perfecte kantoorinrichting.

kantoorinrichting

Voldoende verlichting

Last but not least, er dient voldoende verlichting aanwezig te zijn binnen het kantoor. Voldoende verlichting zorgt er namelijk voor dat de kantoorinrichting ruimtelijker aanvoelt. Daarnaast houdt het ons scherp en voorkomt het hoofdpijn na een lange kantoordag. Het is van belang dat u de juiste verlichting kiest. Een sfeerlamp staat bijvoorbeeld leuk maar uw medewerkers zullen meer hebben aan witte verlichting vanaf het plafond.

kantoorinrichting

Tijd voor de perfecte kantoorinrichting

U heeft inmiddels genoeg handvatten om na te denken over welke kantoorinrichting het best bij uw bedrijf en bij uw medewerkers past. U kunt bij ons niet alleen terecht voor de juiste artikelen maar ook voor passend advies. Wij denken namelijk graag met u mee. Indien u nog vragen heeft kunt u gerust contact met ons opnemen.

Direct een offerte aanvragen

Dit zeggen onze klanten

Ik werk op een kantoor en verricht dus zittend werk. De uitnodiging van Casper om aanwezig te zijn bij een workshop over ontspannen zitten, was geen overbodige luxe gezien mijn nek en rugklachten. De workshop wordt gegeven door een bedrijfsfysiotherapeut, welke door middel van een aantal oefeningen al gauw ziet waar de problemen zitten. Deze fysiotherapeut kon me duidelijk aangeven waar mijn ‘problemen’ liggen en hoe ik deze kan oplossen. Hij heeft mij aan de hand van een bureau-opstelling laten zien hoe ik op de juiste manier kan zitten, zonder dat ik hier veel moeite voor hoeft te doen. Door het juiste bureau en de juiste stoel voor mij in te stellen, zat ik automatisch in een goede houding. Ik ben erg te spreken over de manier waarop deze workshop wordt gegeven!

Rick | Kantoormedewerker

Als hrm-er en preventiemedewerker vind ik het belangrijk dat medewerkers met plezier kunnen werken. Een goede werkplek speelt daarbij een belangrijke rol. In de workshop “Gezond zitten” heb ik zelf ervaren hoe belangrijk een goede werkhouding is. Geen “one size fits all” maar een advies op maat! Wel zo handig want ieder mens is anders. Voor iedereen die langdurig moet zitten is deze workshop een aanrader. Voorkomen is immers beter dan genezen!

Marianne Metz |

Copyright © 2023 Bas b.v.

Ontwerp, realisatie & marketing door