Bas logo
Hamburger afbeelding
Receptieruimte met een lichte hongaarse punt op de vloer. De receptiebalie is zwart, met links houten bekleding. Links zien we ook een wegwijzer staan en op de witte muur achterin zien we het rode logo van Den Ouden.

Een kantoorinrichting met “wow-effect” voor Den Ouden

Familiebedrijf Den Ouden groeiden uit hun kantoor, dus besloten ze dit te verbouwen. Dit nieuwe pand moest duurzaamheid en een thuisgevoel uitstralen. Manager Bedrijfsvoering David van Duijn vertelt hoe dit traject verliep en waarom wij de kantoorinrichting mochten verzorgen.

Over Den Ouden

Den Ouden is een familiebedrijf uit Schijndel met een rijke geschiedenis. Ze begonnen in 1948 als loonwerkersbedrijf en dit werd van generatie op generatie doorgegeven. Door de jaren heen breidden ze hun werkzaamheden uit en werden ze een internationale speler. 

 

David: ‘Wij zijn er voor de volgende generaties. Dit doen we door de openbare ruimte slim in te richten, door middel van circulaire producten en een totaaloplossing voor een gezonde bodem. Zo geven we een duurzamere leefomgeving door aan de volgende generatie.’  

Verschillende kantoorcubicles staan in een grote hal. Tussen de cubicles zien we een groen kleed, met daarop een zithoek. Daarin zien we roze zitbankjes en stoelen, kleine salontafeltjes en grote planten en bomen om de zithoek heen.
Detailshot van twee bankjes, waarvan een roze-oranje op pootjes en rechts een grijze bank met een groen kussen erop.

Kantoorunit als oplossing

Doordat Den Ouden steeds meer specialisaties ontwikkelde, nam ook het personeelsbestand toe tot ruim 150 man. Hierdoor groeiden ze het oorspronkelijke kantoor uit. David: ‘De grond waar dit gebouw op stond, is de plek waar het bedrijf 75 jaar geleden begon. Voor ons was het daarom niet meer dan logisch om deze plek te behouden en het bestaande pand grondig te verbouwen. 

 

Tijdens de verbouwing hielden we zoveel mogelijk rekening met het hergebruiken van materialen, in het kader van duurzaamheid. Zo hebben we het bestaande casco van het kantoor en de werkplaats hergebruikt, het dak vol gelegd met zonnepanelen, waardoor we nu geen gas meer gebruiken.’ 

Kantoorinrichting gebaseerd op bedrijfswaardes

Bij zo’n grondige verbouwing, ligt alles voor je open. Toch wisten ze bij Den Ouden heel goed wat ze wilden. David: ‘Onze bedrijfswaardes moesten terugkomen in het gebouw en de inrichting.  

 

We wilden ons groene, duurzame karakter tonen met veel planten en circulaire oplossingen. En daarnaast moesten onze klanten en personeelsleden zich er echt thuis voelen. We zijn namelijk een familiebedrijf in de breedste zin van het woord.’ 

Vergaderruimte met grijze muren, vergadertafel met donkerblad en acht grijze vergaderstoelen er langs. Er hangen drie smalle lampen boven de tafel en op de muur is een bronzen uitsnede van de silhouetten van de familie.

Het interieurontwerp

Den Ouden zette GRIP Interieurprojecten in om de verbouwing te begeleiden en dit project te vertalen naar een interieurontwerp. David: ‘Daarin kwamen veel planten en warme tinten terug. En het klapstuk is de centrale ruimte. Daar vind je een kantine - waar twee van onze eigen mensen lunch maken - een bar, veel gezellige zitjes en glazen spreekkamers. Dit geeft een knus en huiselijk gevoel.’

Hier zie je het ontwerp dat zij maakten voor Den Ouden. 

Kantine met daarin een zwarte bar, met een marmeren muur. In de kantine staan meerdere zitjes, met een zwarte tafel en vier zwarte stoelen eromheen.

Daarom de keus voor BAS

Nadat het interieurontwerp akkoord was, werd het tijd om een kantoorinrichter te kiezen. Wat maakte dat wij de opdracht kregen? David: ‘BAS leverde eerder al meubilair bij ons en dat verliep altijd volgens afspraak. En we merkten ook dat zij net als wij aanpakkers zijn.  

 

Daarbij konden zij met hun dochterlabel Outlet Kantoormeubels ons oude meubilair retournemen en hergebruiken. Duurzaamheid is belangrijk voor ons en wij staan echt voor die circulaire gedachte. Daarom woog dit zwaar voor ons.' 

Wachtruimte met daarin een lichte visgraatvloer, bruine leren wachtkamerstoelen. Links zien we een witte plantenbak met hoge groene planten erin.

Zo verliep het kantoorinrichtingsproject

Wanneer je bedrijf is gevestigd in Brabant, weet je dat er één periode in het jaar is waarin bijna geen enkele collega aanwezig is: de carnavalsvakantie. Om zo min mogelijk mensen te belasten met de verhuizing naar een nieuw kantoor, moest het in die week gebeuren.  

 

David: ‘Hierdoor hadden we een strakke deadline voor het in- en uithuizen. Van tevoren maakten we dan ook duidelijke afspraken met Casper en vervolgens heeft hij het gewoon geregeld. Het mooie is dat bij het inhuizen het meubilair amper beschadigd is, terwijl je dit toch vaak ziet bij verhuizingen.’ 

Het contact met BAS

Casper van Blijderveen was gedurende het traject Davids contactpersoon. ‘Dat contact verliep prettig. Hij was altijd bereikbaar of belde direct terug. Ook hoefde ik nergens achteraan, alles werd volgens afspraak opgeleverd en weer retourgenomen.’ 

Kantine met een lichtgrijze vloer, zwarte bar met een marmeren muur erachter. In de kantine staan zwarte, vierkante kantinetafels met daaromheen zwarte kantinestoelen.

Zo bevalt het resultaat

Als Manager Bedrijfsvoering was David nauw betrokken bij de bouw en kantoorinrichting. Stap voor stap zag hij het groeien. Dus voor hem was de nieuwe inrichting geen verrassing, maar voor de rest van z’n collega’s wel. 

 

‘Die hadden echt het “wow-effect”. Het was een hele happening. We merken dat dit ook business-wise z’n uitwerking heeft. Als we onze klanten nu ontvangen, matcht onze uitstraling ook met onze diensten.’ 

Neem contact op

Wil jij jouw kantoorinrichting ook vernieuwen en ben je op zoek naar een leverancier? Neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken. We schakelen ook graag ons netwerk van vakmensen voor je in. 

Credits

Opdrachtgever: Den Ouden 
Interieurontwerp: GRIP Interieurprojecten 
Kantoorinrichting: BAS Kantoormeubelen 

Den ouden, akoestische telefooncellen met daarin een lamp, een licht bureau en een kruk.

Contact

Bel Bas!

Man met bruin haar in een blauw overhemd, genaamd Casper van Blijderveen.
Heuningstraat 29 4051 CA Ochten

Kantoorinrichting uitbesteden?

Vraag ons naar de mogelijkheden!

Neem contact met ons op!