Bas logo
Hamburger afbeelding
Receptie met daarin een receptiebalie voor een oranje muur. Aan de zijkant hangen grote en hoge akoestische schermen met grafische uitsnedes.

Akoestisch advies

Heb je in jouw kantoor last van rumoer? Of verstaan bezoekers elkaar slecht in jouw restaurant? Dan weet je dat je jouw akoestiek moet verbeteren, maar waar begin je? Daar adviseren we jou graag over. Hierbij is het ons doel om met zo min mogelijk middelen, zoveel mogelijk effect te voor jou te behalen. Lees hier hoe we dat doen!

Vraag akoestisch advies aan!

Zo meten wij de akoestiek

Wil je exact weten hoeveel decibel nagalm in je ruimte creëert? Dan kun je een test uitvoeren en zo het aantal benodigde vierkante meters aan akoestisch materiaal berekenen. In de praktijk heb je maar de helft hiervan nodig. 

 

Plan voor akoestiek verbeteren

Daarom zetten wij liever onze jarenlange ervaring met akoestische optimalisaties in. Wij leggen een locatiebezoek af, waarbij we de stoorzenders inventariseren zoals: veel ramen en deuren, hoge plafonds, harde en gladde materialen, weinig aankleding of een hele open kantoortuinen. Op basis daarvan maken wij een plan van aanpak.  

Kantoorruimte met een zithoek links voorin. Om de zithoek staan akoestische schermen in de kleuren grijs en blauw.

Akoestische aanpak

Modulair opschalen

Bij het verbeteren van je akoestiek, schalen wij modulair op. Hoe dat eruitziet, zie je hier. Wij hanteren deze aanpak, omdat een rustige omgeving subjectief is. Het hangt af van je doel, je behoeften én je mensen - de een is sneller afgeleid dan de ander. Daarbij blijven de kosten zo beheersbaar. 

01

Inventarisatie

Tijdens een locatiebezoek inventariseren we storende factoren en jouw behoeften.
02

Akoestische basis leggen

We starten met de minimale hoeveelheid akoestische materiaal die jouw ruimte nodig heeft, om geluid effectief te dempen.
03

Testen

Gedurende een á twee weken test je hoe de ruimte nu bevalt. Daarna maak je de balans op.
04

Opschalen

Ervaar je nog geluidsoverlast? Dan schalen we de hoeveelheid akoestisch materiaal verder op. Totdat je tevreden bent!

Oplossingen om akoestiek te verbeteren

Naast advies leveren wij ook de oplossingen om je akoestiek te verbeteren. Hier zijn een hoop mogelijkheden voor. Zo kunnen we:  

 

  • Glaswanden plaatsen wanneer je veel ramen en deuren hebt 
  • Plafondpanelen ophangen bij hoge plafonds 
  • Akoestische visuals op blinde muren plaatsen 
  • Akoestische scheidingswanden plaatsen in grote, open ruimtes 
  • Stiltewerkplekken leveren waar mensen rustig kunnen werken
  • Extra aankleding verzorgen met plantenbakken, kleden, wandbekleding en meer 

 

Dit is pas het topje van de ijsberg – er zijn nog veel meer akoestische oplossingen en de combinatiemogelijkheden zijn bijna eindeloos. Zeker omdat elke omgeving ook weer om een andere aanpak vraagt.  

In het midden van het kantoor staat een plantenbak met groene kunstplanten erin.

Vraag akoestisch advies aan

Kun jij onze hulp goed gebruiken? En spreekt het modulair opschalen je aan? Vraag dan gerust akoestisch advies bij ons aan via 0344-647050 of verkoop@basbv.nl. We onderzoeken graag samen met jou de mogelijkheden! 

Vraag akoestisch advies aan!
Joan kijkt naar Anne en zit links aan de tafel. Anne zit rechts van hem. Casper staat met de rug naar ons toe. In de weerspiegeling van het glas zien we een lamp schijnen.
Bekijk alle projecten
Kantoorpand met in de voorgrond een zithoek, met een chonky zitzak en links een roze-oranje stoel. In de achtergrond zie je kantoorhokjes gebouwd in een groter kantoorpand.

Den Ouden Groep

Kantoorruimte waar het licht naar binnenvalt, met links een glazen wand met een witte deur erin die leidt naar een kantoorruimte.

Augustinus: Het geheim van een twaalf jaar durende samenwerking 

Kantoor met daarin drie akoestische cabines, uitgerust met zit-stabureau, bureaustoel en monitor en oranje akoestische panelen.

4PS: Stiltecabines voor het welzijn van medewerkers

Onze specialiteiten

Bas helpt je aan een kantoorinrichting die werkt! 

Bekijk alle diensten
Verschillende kantoorcubicles staan in een grote hal. Tussen de cubicles zien we een groen kleed, met daarop een zithoek. Daarin zien we roze zitbankjes en stoelen, kleine salontafeltjes en grote planten en bomen om de zithoek heen.
Kantoorinrichting
Kantoorruimte met daarin bruine akoestische scheidingswanden, aangevuld met een zandkleurige bank en rechts een grafische muur.
Akoestisch advies
Kantoor met daarin drie akoestische cabines, uitgerust met zit-stabureau, bureaustoel en monitor en oranje akoestische panelen.
Stiltewerkplek