Bas logo
Hamburger afbeelding
Centrale hal van Den Ouden waarin tuinhuisjes staan om in te vergaderen en daar tussen zithoeken. Hier zien we roze loungestoelen en bankjes, met salontafels erbij. Eromheen staan bomen.

GRIP Interieurprojecten: Voor projectinrichting in balans

Onze partner GRIP Interieurprojecten specialiseert zich in interieurontwerp en projectbegeleiding. Hiervoor hanteren ze een unieke integrale aanpak: de GRIP-methode. Hoe die eruitziet? Wat hun aanpak jou oplevert? En wat hun visie is op interieurontwerp? Marketingmanager Janine van Veldhuizen deelt het met je!

Ontmoet al onze vakpartners!

Over GRIP Interieurprojecten

In 2014 richtte Martin van Engelenburg GRIP Interieurprojecten op. Daarmee zorgde hij voor een frisse wind. Hij had namelijk een compleet eigen visie op projectinrichting. Janine: “Hij wilde zich graag onderscheiden door onafhankelijk advies te geven, zonder marges en opslagen. Dit doen we op de dag van vandaag nog steeds.  

 

Zo staan we echt naast de klant en adviseren we alleen wat aansluit bij hun behoeften. Dit betekent dat je als klant bij ons alleen betaalt voor het ontwerp én onze uren. De omvang van het project maakt niets uit. Klein of groot: jij staat als opdrachtgever op nummer één. Door deze aanpak blijft onze focus bij onze missie: de wereld mooier maken, met elk opgeleverd pand.”  

Vergaderruimte waarin vier mensen om tafel zitten. Links zien we een man zitten in een geblokt overhemd, in het midden staat Martin van Engelenburg en rechts zit marketeer Janine Veldhuizen.

De visie van GRIP op projectinrichting

Toch stopt hun visie daar niet. GRIP heeft namelijk ook een eigen kijk op de bouw en inrichting van een bedrijfspand. Janine: “Balans is voor ons het allerbelangrijkst. Een kantoor moet een fijne werkplek zijn, waar je alle faciliteiten bij de hand hebt. Functionaliteit telt hierbij net zo zwaar als stijl. Zo zorg je voor echt werkgeluk, want er is niets zo vervelend als een stroompunt dat mist of geluidsoverlast.” 

 

Hoewel werkgeluk iets abstracts is, weten Janine en haar collega’s hier toch grip op te krijgen. ‘Bij ons staat de menselijke maat centraal. Daarom zorgen we dat er een juiste balans is tussen open en gesloten werkplekken, goede akoestiek, kloppende vormgeving en technische voorzieningen. We kijken bijvoorbeeld zelfs naar hoe wanden zich verhouden tot het plafond om de beste akoestische waarden te behalen.’  

 

De GRIP-methode in 3 stappen

 

Naast een eigen kijk, ontwikkelden ze dus ook de GRIP-methode. Om, de naam zegt het al, grip te houden op het hele proces. En om de kosten, kwaliteit en planning te bewaken.  

 

Stap 1: HuisvestingsAdvies 

Janine: 'We starten vaak met een huisvestingsadvies. Hierbij onderzoeken we of je met je bezetting en toekomstplannen genoeg ruimte hebt in je huidige pand. En zo niet: of je dan moet verhuizen of verbouwen. Ook zetten we een onderzoek uit onder medewerkers om te achterhalen hoe zij werken. Daaruit volgt een advies.'

 

Stap 2: Ontwerp & uitwerking 

'Dan starten we met een conceptontwerp. Dit is een 2D-indeling van alle werkplekken, aangevuld met een 3D-visualisatie. Zeker die laatste is erg belangrijk. Want als je niet werkzaam bent als interieurontwerper, is het heel moeilijk om een 2D-ontwerp te visualiseren.  

 

Pas als de ontwerpen akkoord zijn, gaan we door met de technische tekeningen. Hierin leggen we álles vast. Zo zie je geen kosten over het hoofd en kun je hele exacte offertes opvragen. Dan weet je pas zeker of je echt de scherpste te pakken hebt. Daarbij is het voor leveranciers ook duidelijk wat er gevraagd wordt en voorkom je lijsten met meerwerk.’  

 

Stap 3: Realisatie & begeleiding 

‘In dit stadium hebben we wekelijkse bouwoverleggen en –bezoeken. Hiermee bewaken we de planning, de budgetten én de kwaliteit. Doordat we er goed bovenop zitten, signaleren we fouten of uitdagingen op tijd.  

 

Zodat deze niet het hele proces beïnvloeden. Zo houden we samen grip op het project, zonder hoofdpijn. Ook zijn we betrokken bij het ver- en inhuizen, de bouwschoonmaak. Zelfs tot na de turnkey-oplevering.’  

 

Lees hier meer over de GRIP-methode.  

Bar in een kantine met een donkerhouten poot en een licht blad. Langs de bar staan kantinestoelen.
Receptiebalie in een ontvangsthal van natuurlijk hout en rechts een marmeren zuil er tegenaan met een pot erop.
Zithoek voor een afgeschermde werkplek met een bank, twee stoelen en een plantenbak op een kast.
Kantine met daarin verrijdbare klaptafels, vergadertafels en een lichtgevend element in het midden van de ruimte.
Vergaderruimte met een donkerbruine vergadertafel met luxe vergaderstoelen erbij van leer. In het midden staat een tv-zuil met een scherm erop.
Kantine met een roze keuken, roze kastenwand en een roze treinbank.

Daarom heb je een interieurontwerp nodig

Geregeld vragen bedrijven zich af of ze echt een interieurontwerp en projectbegeleider nodig hebben. Hierop zeggen wij altijd ‘ja’. Waarom? Janine licht het toe: ‘Het eerste wat wij doen, is een realistische planning schetsen. Vaak onderschat je hoeveel tijd je nodig hebt voor een verhuizing of verbouwing. Een goede projectvoorbereiding heeft tijd nodig, maar is echt essentieel.  

 

Hierin leggen we namelijk de visie en groei van je organisatie vast en werken we dit tot in detail uit. Zo zorgen we dat er in je nieuwe kantoorinrichting toekomstbestendig is. Het is namelijk zonde als je er na een aantal jaar achter komt dat je pand alweer te klein is óf dat je te groot zit en onnodig voor vierkante meters betaalt.' 

 

Dit levert een goed interieurontwerp je op 

Een ontwerpbureau in de handnemen, bespaart je dus om te beginnen een hoop gezeur achteraf. Maar het levert je ook een hoop op. Janine: “Een goed interieurontwerp verhoogt de efficiëntie binnen je bedrijf en helpt je om je doelen te behalen.  

 

Wij zorgen namelijk dat het interieur je toekomstvisie ondersteunt. Daarbij werken mensen efficiënter als de ruimtes afgestemd zijn op hun werkzaamheden. Daarmee bedoelen we dat alle nodige faciliteiten er zijn – van stroom-, data- en lichtpunten tot aan werplekken, voldoende vergaderruimtes en focuswerkplekken.”  

Ontdek GRIP Interieurprojecten

Ben je benieuwd naar de projecten die GRIP heeft begeleid? En wil je meer weten over hun aanpak en visie? Lees er alles over op hun website.  

Bekijk GRIPS kantoorinrichting voor Den Ouden!