Bas logo
Hamburger afbeelding
Persoon houdt een telefoon boven een gerecht en maakt daar een foto van.

Kantoorinrichting voor generatie Z

Misschien heeft u er al kennis meegemaakt. De stagiair die wel hard werkt, maar ook geobsedeerd is door de smartphone. Of mogelijk heeft u er zelfs al één of meerderen aangenomen. Over wie het gaat? De generatie Z, de tieners van nu die niet anders weten dan dat je altijd met elkaar verbonden bent. De komende jaren komen zij de arbeidsmarkt op. Maar welke gevolgen heeft dat voor de kantoorinrichting en kantoormeubelen? We sommen drie punten op.

Wie is generatie Z?

Jonge, goed opgeleide werknemers die de digitale wereld van nu goed begrijpen. Voor veel ondernemers is de generatie Z een interessante groep. De tieners van nu gaan bedrijven helpen aan een gezonde bedrijfstoekomst. Maar wie is de generatie Z? Dat zijn de jongeren die nu zo’n twintig jaar en jonger zijn, de eerste generatie ‘digital natives’. Zij denken bij wijze van spreken dat internet altijd bestaan heeft, vinden de smartphone vanzelfsprekend. Daar hebben zij hun leven ook op ingericht. Maar wat betekent dat voor de werkplek van de toekomst, voor de kantoormeubelen in uw kantoor?

 

  • Flexibiliteit gewenst

De generatie Z is altijd online. De grens tussen privé en werk vervaagt dus. Waarom zou je focusssen op één ding als je ook meerdere dingen tegelijk kunt doen? WhatsAppen, nieuws lezen, mailen én werken? Een comfortabele werkplek die inspirerend en aangenaam is, dat wordt de eis. Daar wil de generatie Z graag multitasken. Zorg dus voor mooie kantoormeubelen, plus een ergonomische bureaustoel.

 

  • Open en creatieve sfeer

De generatie Z werkt overal en nergens. Thuis vanaf de bank wordt het projectoverleg uitgewerkt,  s morgens in de trein op weg naar kantoor wordt de mail alvast verstuurd. Want de Z’er is flexibel. En die ontwikkeling zet door. In de zelfrijdende auto kunt u over een jaar of tien ook focussen op andere zaken. Het betekent dat jonge werknemers die ‘op de zaak’ zijn, zich op hun hoofdwerkzaamheden kunnen storten en hun tijd nuttig willen besteden. En wat doe je dan? Collega’s ontmoeten, overleggen, die ene complexe vraag stellen aan een vakbroeder, nieuwe ideeën ontwikkelen. De kantoorinrichting is dan ook gebaat bij een open en creatieve sfeer, waar je makkelijk contact legt, maar ook één waar je je makkelijk kunt afzonderen. De generatie Z moet natuurlijk wel de deadlines halen. Met de juiste kantoorinrichting, verschuifbare wanden en design kantoormeubelen is dit eenvoudig te realiseren.

 

  • Zitten is ongezond

Een design werkplek klinkt natuurlijk prachtig, maar de generatie Z is goed bezig. En zitten is ongezond. Daarom verwachten de Z’ers een ergonomische werkplek die de ‘kwaliteit van het kantoorleven’ verbetert. Ergonomisch werken is de norm. Kantoormeubelen genoeg om aan die wens tegemoet te komen. Met een zit/sta werkplek, een ergonomische bureaustoel of kantoormeubelen waar je staand kunt overleggen voorkom je ongezond zitten.

 

Niet afhankelijk van plaats en tijd

Realiseert u zich dat de generatie Z niet afhankelijk van een plaats of tijd is om te werken? Dat is dus wezenlijk anders dan de ´kantoormammoeten’ van veertig jaar en ouder, die graag hun uren achter een bureau maken en even na vijven afsluiten om naar huis te gaan. Daar is natuurlijk ook niets mis mee, maar het geeft maar aan dat de wereld van kantoorinrichting en kantoormeubelen de komende jaren in rap tempo gaat veranderen. Speelt u daar strategisch op in?

Neem contact op

Sparren over de toekomst van kantoormeubelen? Advies over de juiste kantoorinrichting nodig? Of wilt u juist investeren in duurzame werknemers door ergonomisch kantoormeubilair aan te schaffen? 

Via de Outlet Kantoormeubels-webshop is het mogelijk direct bureaus, ergonomische bureaustoelen en andere kantoormeubelen te bestellen. Makkelijk en snel. Maar natuurlijk zijn wij u ook graag van dienst met advies om een verantwoorde kantoorinrichting te realiseren. Neem gerust contact op!

Neem contact op!