Bas logo
Hamburger afbeelding
Binnenkant van een kolfruimte. Deze is volledig bekleed met lilakleurige akoestische schermen. Rechts staat een paars fauteuil met een tafeltje erbij. Links staat een meubel met daarop een wasbak. Eronder is ruimte voor een koelkast.

Een kolfkamer voor ultieme privacy

Heb jij nog geen kolfruimte op je werk, maar wel een zwangere collega? Dan is het tijd om in actie te komen. Want je bent het als werkgever verplicht om een rustige, schone en afgesloten kolfkamer aan te bieden. Hoe je dit snel en gemakkelijk kunt doen? Met een geluidsdichte kolfruimte!

Kolven op het werk

Geen kolfkamer op het werk, betekent vaak dat je collega’s op zoek gaan naar alternatieven. Vaak kiezen ze dan voor het damestoilet of de auto. Maar de eerste is niet hygiënisch en de tweede niet afgeschermd. 

 

Dit wil je natuurlijk niet als werkgever. Zorg dus dat er een goede oplossing is voor collega’s die terugkomen van zwangerschapsverlof. Dit doe je met een geluidsdichte kolfruimte!

 

Wat is een kolfruimte?

Een geluidsdichte kolfruimte is een cabine die is uitgerust met een comfortabele stoel, wasbak en een koelkast. Daarnaast zit er natuurlijk verlichting en ventilatie in. 

 

Deze kolfcabine kun je van binnenuit op slot doen en is volledig geblindeerd. Daarnaast is het uitgerust met akoestisch materiaal, waardoor er geen geluid ontsnapt óf binnenkomt. Hierdoor kan je collega in alle rust kolven op werk.

Een kolfkamer is wettelijk verplicht

Naast het feit dat een kolfkamer op het werk fijn is voor vrouwelijke medewerkers, is het ook nog eens wettelijk verplicht. Volgens Arbobesluit artikel 3.48 moet een werkgever een geschikte afgesloten ruimte beschikbaar stellen voor voeden of kolven. 

 

Wanneer dit niet zo is, mag de werkneemster zelf een plek regelen. De werkneemster mag wettelijk gezien zelfs naar de baby toegaan. Dit is natuurlijk zonde van de tijd en kan gemakkelijk worden opgelost door middel van een kolfkamer. Een kolfkamer moet volgens de Rijksoverheid voldoen aan onder andere de volgende eisen:

 

  • Het moet mogelijk zijn de ruimte van binnenuit af te sluiten
  • De hygiëne moet in orde zijn
  • Er dient voldoende privacy aanwezig te zijn
  • Een bed of rustbank dient aanwezig te zijn
  • Klimaatbeheersing
  • Vrij van gevaarlijke stoffen
We zien de binnenkant van een kolfruimte. Deze is bekleed met lilakleurige geluidsdempende panelen. Links staat een meubel met wasbak. Rechts een paars fauteuil met een tafeltje erbij.

De voordelen van een kolfkamer

Natuurlijk kun je een ruimte die je over hebt inrichten tot kolfruimte. Maar een kolfcabine is net zo handig. Ten eerste kun je deze gemakkelijk (de)monteren, zit alles er direct op en aan – je hoeft niks zelf te regelen – en je weet zeker dat de ruimte nergens anders voor gebruikt wordt dan kolven. 

 

Daarbij voldoe je direct aan alle wettelijke eisen. Daarbij is het mogelijk om deze bij ons te leasen, waardoor je niet ineens een grote uitgave hoeft te doen.  

 

Kolfcabine leasen

Het leasen van een kolfruimte loopt via onze leasepartner. Zij vragen je om een aanbetaling te doen en hanteren voor de leaseperiode 36 tot en met 60 maanden. 

 

Het maandelijkse bedrag hangt samen met de leaseperiode en de kosten van het product. Zo kun je een standaard kolfkamer al leasen vanaf €183,00 per maand, bij een aanbetaling van €2000,00.  

 

De levertijd van een kolfruimte

De levertijd op een kolfruimte is vijf tot twaalf weken. Bestel deze dus niet een week voordat je collega terugkomt van zwangerschapsverlof. 

 

Meld ze dat ze zwanger is? Kom dan direct in actie en regel het, zodat je zeker weet dat alles klaarstaat als ze terugkomt. Een beter ontvangst kan er niet zijn.  

 

Binnenkant van een kleine kolfkamer. Rechts staat een stoel met een tafel ernaast. Links een meubel met wasbak, koelkast en spiegel.

Een kolfkamer bij Bas Kantoormeubelen

De geluidsdichte kolfkamers die je in deze blog ziet, zijn maar een greep uit de mogelijkheden. Zo hebben we: 

 

 

Daarbij geldt dat er veel maatwerk- en configuratiemogelijkheden zijn. Dus vraag ons naar de mogelijkheden! 

 

Ga naar onze webshop

Wil jij liever direct shoppen? Ga dan direct naar de webshop van ons dochterlabel Outlet Kantoormeubels. 

Vraag advies aan!