Bas logo
Hamburger afbeelding
In een ruimte staat een kolfruimte, met daarnaast een groene plant.

Een kolfkamer voor ultieme privacy

Het geven van borstvoeding is geen enkel probleem wanneer je nog met zwangerschapsverlof bent. Wanneer je echter weer aan het werk gaat kan dit voor de nodige complicaties zorgen wanneer er geen kolfkamer aanwezig is. Bij Bas Kantoormeubelen zorgen we ervoor dat er een kolfkamer onderdeel is van de werkplekinrichting. Hierdoor kunnen werknemers met een opgelucht gevoel naar het werk gaan.

Kolven op het werk

Geen kolfkamer op het werk betekent vaak op zoek gaan naar alternatieven. Het damestoilet wordt als snel als alternatief gebruikt om te kolven. Echter, er zijn ook verhalen van medewerkers die gedwongen worden te kolven op plekken als een bezemkast, omdat er simpelweg geen andere mogelijkheid voor ze is. 

 

Dit is natuurlijk niet de bedoeling en erg vrouwonvriendelijk. Het is aan de werkgever om rekening te houden met zwangere medewerkers, zodat ze zich op hun gemak voelen binnen het bedrijf. Wanneer medewerkers zich namelijk op hun gemak voelen stijgt de liefde voor het bedrijf en dus ook de productiviteit.

Een kolfkamer is wettelijk verplicht

Naast het feit dat een kolfkamer op het werk fijn is voor vrouwelijke medewerkers, is het ook nog eens wettelijk verplicht. Volgens Arbobesluit artikel 3.48 moet een werkgever een geschikte afgesloten ruimte beschikbaar stellen voor voeden of kolven. Wanneer dit niet zo is, mag de werkneemster zelf een plek regelen. De werkneemster mag wettelijk gezien zelfs naar de baby toegaan. Dit is natuurlijk zonde van de tijd en kan gemakkelijk worden opgelost door middel van een kolfkamer. Een kolfkamer moet voldoen aan onder andere de volgende eisen:

 

  • Het moet mogelijk zijn de ruimte van binnenuit af te sluiten
  • De hygiëne moet in orde zijn
  • Er dient voldoende privacy aanwezig te zijn
  • Een bed of rustbank dient aanwezig te zijn
  • Klimaatbeheersing
  • Vrij van gevaarlijke stoffen
De binnenkant van de kolfruimte heeft houten latten tegen het plafond, een tafel met daaraan een stoel en eronder een koelkast. Ook zit er een kast in en een gootsteen met een kraan erbij.

Een kolfkamer bij Bas Kantoormeubelen

Bij BAS Kantoormeubelen zijn we ons ervan bewust dat de werkruimte veel aandacht vereist. Het is tenslotte de basis van elk bedrijf. Wij zorgen ervoor dat iedereen zich op zijn of haar gemak voelt op het kantoor. Mensen die zich goed voelen zijn immers productiever dan mensen die zich slecht voelen. 

Wij horen graag wat voor ideeën je hebt en denken hier graag samen met jou over na. Heb jij nog vragen met betrekking tot het realiseren van een kolfkamer of andere aspecten van een kantoorinrichting? Neem dan gerust contact met ons op of ga direct naar onze webshop.