Bas logo
Hamburger afbeelding
Kantoorruimte met daarin verschillende geluidsdichte cabines. Een akoestische stilte werkplek met een zit sta bureau en bureaustoel erin. Een belhok met een kruk en tafeltje erin. En achter de zithoek zien we vergadercabines.

Systeemwanden kantoor vs. geluidsdichte cabine

Een bedrijfspand slim inrichten: hoe doe je dat? Waarschijnlijk heb je al wat systeemwanden, kantoorunits voor binnen of glazen scheidingswanden op het oog. Toch is er een eenvoudiger, duurzamer en flexibeler alternatief: de geluidsdichte cabine. Lees hier wat het is én ontdek de tien voordelen die het met zich meebrengt.

Lees meer over akoestische kantoorunits

De tekortkomingen van systeemwanden kantoor

Veel bedrijven hebben tegenwoordig de wens om hun kantoor op te delen in verschillende ruimtes. Want de open kantoortuin mag dan ruimtelijk ogen, het biedt niet altijd ruimte voor rustig bellen, vergaderen of gefocust werken. Dus kijk je naar systeem- en scheidingswanden als oplossing om dit te realiseren.

 

Alleen heeft dit verschillende nadelen: 

 

  • Om ze te plaatsen heb je dagenlang bouwlui over de vloer 
  • Het levert je bouwpuin en veel stof op
  • Als je verhuist, kun je ze niet meenemen
  • Alle boorgaten moet je als je weggaat wegwerken
  • Geluid reist alsnog via het systeemplafond naar andere ruimtes
  • Heb je hoge plafonds? Dan kun je ze niet eens plaatsen

 

De uitdagingen bij kantoorunits 

Bedrijven in de maakindustrie en autozaken kiezen geregeld voor kantoorunits om kantoorruimtes af te bakenen. Een logische keuze, maar ook niet zonder uitdagingen:  

 

  • Ook hier heb je te maken met een lange opbouw 
  • Veel bouwpuin en stof 
  • De wanden van een kantoorunit zijn vaak erg dun 
  • Het heeft een lage geluidsdemping
  • Verplaatsen gaat niet meer  

Ons alternatief voor systeemwanden en kantoorunits

Wat kun je dan doen om je kantoorindeling te verbeteren? Wij bieden een alternatieve oplossing aan: de geluidsdichte cabine. Deze is verkrijgbaar voor een tot wel veertien personen. 

 

Door de vele maatwerkmogelijkheden geef je deze elke afmeting die je maar wilt. En ze komen met een enorm scala aan voordelen die scheidingswanden en standaardkantoorunits niet hebben.

Kantoorruimte met links een zithoek en rechts een belhok en een akoestische overlegplek. Achterin zien we nog meer geluidsdichte cabines.

De voordelen van een geluidsdichte cabine als kantoorruimte

Wat maakt een geluidsdichte cabine dan zo’n goed alternatief? We delen de tien voordelen met je:  

 

Voordeel 1: Gemakkelijk (de)monteren 

Eén akoestische cabine monteren doen onze monteurs in twee uur tot een halve dag – afhankelijk van de grootte en het aantal opties dat erop zit.  

 

Voordeel 2: Geen bouwstof 

Van een geluidsdichte cabine monteren krijg je geen bouwstof en er is ook weinig geluidsoverlast. Dus je verstoort de werkzaamheden binnen je bedrijf minimaal.  

 

Voordeel 3: Ingebouwde verlichting en ventilatie 

Als je jouw kantoor afschermt met allerlei scheidingswanden, dan moet je ervoor zorgen dat alles nog goed verlicht en geventileerd is. Hierover hoef je je bij geluidsdichte cabines geen zorgen te maken: dit is standaard ingebouwd.  

 

Voordeel 4: Geen probleem met stroompunten 

Stiltecabines zijn tegenwoordig standaard uitgerust met stroompunten. Welke erin zitten, bepaal je zelf (alleen een stroompunt of ook een USB-C-ingang, bijvoorbeeld). Dus je kunt direct aan de slag.  

 

Voordeel 5: Goede geluidsdemping 

Systeemwanden bestaan uit dun en hard materiaal, dit geleidt geluid sterk. En geluid reist ook vaak via het plafond. Hierdoor houd je ondanks de afscherming last van rumoer. Terwijl dat vaak juist de reden is om voor scheidingswanden te kiezen. 

 

Ditzelfde geldt overigens ook voor kantoorunits.  Met geluidsdichte cabines heb je sowieso binnen geen geluidsoverlast. En als er aan de buitenkant ook akoestisch materiaal zit, demp je ook het geluid op de werkvloer.  

 

Voordeel 6: Behoud van flexibiliteit 

Wil je je akoestische werkpolek verplaatsen, omdat je andere plannen hebt met een bepaalde ruimte? Of omdat je verhuist? Geen probleem. Het is mogelijk om de cabine te verrijden binnen dezelfde verdieping. Moet 'ie naar een andere afdeling? In een halve dag is deze gedemonteerd en weer opgebouwd. Zo blijf jij flexibel.  

 

Voordeel 8: Makkelijk op- en afschalen 

Veel van onze cabines kun je uitbreiden en inkrimpen. Je kunt panelen – of zoals wij dat noemen “ringen” - toevoegen en eruit halen. Ideaal als er iets verandert in jouw organisatie.  

 

Voordeel 9: Mogelijkheid tot verkoop 

Heb je jouw cabines niet meer nodig? Dan kun je ze vaak voor de helft van de aankoopprijs verkopen. Met op maatgemaakte systeemwanden kan dit niet.  

 

Voordeel 10: Veel extra opties 

Standaard is een stiltewerkplek uitgerust met verlichting, ventilatie en een powerunit. Maar je kunt er nog veel meer aan toevoegen: rookmelders, monitors, dimbare verlichting, ingebouwde zit-stabureaus, treinbanken, vaste tafels en nog veel meer.  

Kantoor met daarin drie akoestische cabines, uitgerust met zit-stabureau, bureaustoel en monitor en oranje akoestische panelen.

Daarom is een akoestische kantoorunit duurzamer

Je voelt misschien al wel aan waarom de stilte werkplek een duurzaam alternatief is voor een systeemwand. Het zit ‘m in het feit dat de cabines makkelijk de (de)monteren zijn en flexibel op- en af te schalen. Hierdoor hoef je niks weg te gooien als je verhuist en kun je jouw ruimtes gemakkelijk meenemen.  

 

Dit betekent dat ze meegroeien met jouw bedrijf. Een systeemwand gooi je weg als je verhuist of als er iets verandert in je organisatie. Kun je echt niks meer met je cabine? Dan verkoop je ze met gemak! Wij nemen ze ook graag weer van je over en refurbishen ze onder ons dochterlabel Outlet Kantoormeubels. Zo zorgen we dat iemand anders er weer plezier van krijgt en verleng je de levenscyclus van een product – wat weer interessant is als je de ISO 14001-norm wilt halen.  

 

Kantoor inrichten met geluidsdichte cabines: zo werkt het 

Hoe gaat het dan in z’n werk als je kantoorruimtes wilt maken met geluidsdichte cabines? Dit is een maatwerkproces. Het hangt namelijk volledig samen met hoe de mensen in jouw organisatie werken. 

 

Wat is de behoefte? Gaat het vooral om snelle belletjes, wordt er veel vergaderd, gaat het juist om samenwerken of gefocust werken? Hier stellen wij het type en aantal cabines op af. Natuurlijk speelt de ruimte waarover je beschikt en je budget ook mee.  

De verschillende typen geluidsdichte cabines

Welke typen cabines zijn er dan allemaal? We stellen ze aan je voor:

01

Telefooncel

Een eenpersoons belhok (te klein als kantoorunit)
Akoestische telefooncel met een rozebruine buitenkant, een tafeltje in de belcel en een kruk erbij.
02

Akoestische werkplek

Een cabine voor één persoon met bureau en -stoel
We zien een akoestische werplek. Dit is een cabine met aan de zij-, boven- en achterkant grijze akoestische panelen. De deur is van glas. In de akoestische werkplek staat een sta bureau en een witte bureaustoel.
03

Akoestische overleg plek

Geluidsdichte cabine voor twee tot zes personen
Geluidsdichte cabine met een zwarte buitenkant en een oranje binnenkant van akoestische panelen. Twee antraciete treinbanken en een houten tafel.
04

Vergadercabine

Zes- tot twaalfpersoonscabine met vergadertafel en –stoelen
Vergadercabine van licht hout, met verschillende spijlen aan de voorkant. In de vergadercabine staat een vergadertafel, met daaromheen zeven blauwe stoelen. Links hangt een beeldscherm.

Combinatie maken van stiltecabines

Door een mix te maken van de verschillende soorten geluidsdichte cabines, voorzie jij volledig in de behoefte naar rustige kantoorruimtes. 

 

De kosten van geluidsdichte cabines 

Zoals je al las, verschillen cabines enorm in grootte. Dus geldt dat ook voor de kosten. Over het algemeen moet je ervan uitgaan dat je met een focuswerkplek begint bij €6875,00 excl. btw (inclusief montage) en een twaalfpersoonscabine zit op €32.000,00 excl. btw (inclusief montage). Je kunt de cabines nog veel groter maken dan twaalf personen en het hangt natuurlijk ook af van de configuraties. Maar dan heb je een beetje een beeld bij het kostenplaatje.  

 

Hier moet je over nadenken  

Stel, je kiest voor geluidsdichte cabines om kantoorruimtes te creëren. Waar moet je dan allemaal over nadenken? Nou, onder andere over:  

 

  • Voor welke mix van cabines ga je?  
  • Hoe hoog zijn je plafonds en welke cabines passen daaronder?  
  • Heeft je vloer genoeg draagvermogen? (Van toepassing bij oude panden)
  • Heb je voldoende stopcontacten en datapunten om de cabines aan te sluiten?
  • Ga je voor cabineventilatie of sluit je dit aan op je eigen ventilatiesysteem?
  • Wat zijn je toekomstplannen en hoe laat je de kantoorunits daarop aansluiten?  

Win advies in

Om de beste keuze te maken qua budget, duurzaamheid en functionaliteit, raden we je altijd aan om bij ons advies in te winnen. In Nederland zijn wij een van de grootste spelers in de markt van geluidsdichte cabines en we kennen alle merken dan ook door en door.  

 

 

We weten wat de mogelijkheden zijn en waar je op moet letten. Daarbij willen we dat jij het maximale uit je investering haalt. Dus neem gerust contact op via 0344-647050 of verkoop@basbv.nl.  

We zien een ruimte met daarin een geluidsdichte cabine. Deze heeft rode treinbanken aan weerszijden en een tafel er tussenin. Rode akoestische wanden. Buitenkant is van licht hout en daarop een plantenbak met hangplanten.

Meer weten over akoestische kantoorunits?

Bel Bas!

Portretfoto van Casper van Blijderveen, voor een groene moswand. Hij staat er lachend op en draagt een lichtblauw overhemd.
Heuningstraat 29 4051 CA Ochten

Geluidsdichte cabines

Ontdek de verschillende types!

Lees verder!