Bas logo
Hamburger afbeelding
Kantine met een lange tafel in het midden, met aan de zijkant zwart marmer en een licht blad. Aan de tafel staan zandkleurige stoelen en achterin de ruimte staat een zwarte bartafel met barkrukken eromheen.

Een goede kantoorinrichting als visitekaartje

Een goede kantoorinrichting straalt de identiteit van je bedrijf uit. En met de juiste keuzes bij het ontwerpen van een kantoorinrichting zorg je ervoor dat medewerkers op een fijne plek efficiënt kunnen werken.

Lees meer over kantoorinrichting!

Dit bepaalt je kantoorinrichting

Komen er op je kantoor vaak klanten langs? Wordt er veel beeldschermwerk verricht? Werken medewerkers veel in teams of alleen? Wat is de gemiddelde leeftijd van je medewerkers? Hoeveel natuurlijke lichtval is er? Allemaal belangrijke vragen om tot een goede kantoorinrichting te komen.

 

Wanneer je toe bent aan een nieuwe kantoorinrichting zijn dit vragen die komen kijken bij het ontwerpen van de inrichting. Misschien heb je er zelf al over nagedacht en zie je duidelijk voor je hoe het nieuwe kantoor eruit moet komen te zien en misschien kun je wel wat advies gebruiken.

Wat is de beste indeling voor een kantoor?

Er is regelmatig onderzoek gedaan naar wat nu de beste manier is om een kantoor in te delen. Een (inmiddels achterhaald) resultaat daarvan is de kantoortuin: een open ruimte waar veel medewerkers tegelijk werken, zonder scheidingswanden tussen de verschillende werkplekken. Het is inmiddels duidelijk dat met zoveel mensen in één open ruimte werken zorgt voor afleiding en stress

 

Een indeling die op dit moment veel wordt gebruikt is Activity Based Working: de werkplekken zijn ingericht op de activiteit die er plaats moet vinden. Zo is er bijvoorbeeld een gedeelte voor beeldschermwerk achter een bureau, een ruimte voor overleg en een stiltewerkplek voor telefoontjes of zoom-meetings bijvoorbeeld. Deze manier zorgt ervoor dat mensen op verschillende plekken kunnen werken en dus in beweging blijven. Daarbij komen collega’s elkaar tegen en gaan kleine overlegmomenten dus spontaan.

 

Wat de fijnste indeling is, weten de medewerkers die er moeten werken natuurlijk het beste. Het is daarom ook verstandig om bij het ontwerpen van een nieuwe kantoorinrichting vooral in gesprek te gaan met je medewerkers. Waar hebben zij behoefte aan? Wat vonden ze fijn aan de huidige indeling en wat moet er juist anders?

 

Het ontwerpen van een kantoorinrichting doen we samen

Daarnaast helpen wij je natuurlijk ook graag bij je vragen over kantoorinrichting. In samenwerking met ontwerpers en interieurstylisten kunnen we het hele plaatje verzorgen: het ontwerp, het plan, de uitvoering en het leveren van de benodigdheden. Maar ook wanneer je één van deze onderdelen wilt uitbesteden of losse kantoormeubelen nodig hebt zijn we je van dienst. 

Ontdek onze aanpak!

Neem contact op<br>

Ben je op zoek naar een partij die je kan ondersteunen bij je kantoorinrichting? Neem dan gerust contact met ons op. Wij kunnen je van ontwerp tot oplevering ondersteunen, samen met onze vertrouwde, vaktechnische partners. 

Neem contact op!