Bas logo
Hamburger afbeelding
Een goede werkplek bestaat zoals op deze foto uit een zit-stabureau, met een akoestisch paneel in geel eraan en een bureaustoel ervoor.

Advies voor een goede werkplek, thuis of op kantoor

Ben je op zoek naar fijne thuiswerkplek of vraag je je af welke werkplek het beste is voor op kantoor? Er zijn veel soorten en mogelijkheden dus het kan lastig zijn hierin een keuze te maken. We willen je hier graag bij helpen.

Stel jezelf deze vragen

Wil je een werkplek aanschaffen, stel jezelf dan eerst de volgende vragen:

 

  • Is het voor thuis of voor op kantoor?
  • Door hoeveel personen wordt de werkplek gebruikt?
  • Hoeveel uur per dag wordt de werkplek gebruikt?
  • Hoeveel ruimte heb je nodig?
  • Heb je (rug)klachten?

 

Door deze vragen te beantwoorden ben je al een eind in de goede richting bij het kiezen van een werkplek.

Ergonomische thuiswerkplek

Zoek je een thuiswerkplek waar je maximaal twee uur per dag werkt? Dan kun je genoegen nemen met een vaste werkplek. Wanneer er meerdere personen gebruik maken van een bureau kan het handig zijn dat deze gemakkelijk in hoogte te verstellen is. Een sta-werkplek is niet direct nodig, maar een bureau met een slinger kan wel fijn zijn. Je kunt de hoogte van het bureau dan eenvoudig een aantal centimeter verstellen met de slinger, zodat mensen van verschillende lengtes er prettig aan kunnen werken. 

 

Als je hier allemaal over uit bent, hoef je alleen nog te bepalen welke afmetingen het bureau moet hebben. Hoeveel ruimte heb je en hoeveel ruimte heb je nodig op je bureau? De standaardmaten voor een bureau zijn 120/160/180 cm breed bij 80 cm diep. Wat betreft bureaustoelen: het is voor iedereen verschillend wat een fijne bureaustoel is. Wil je graag een ergonomische bureaustoel op je thuiswerkplek, dan kun je natuurlijk het beste even langskomen om te testen hoe je het beste zit. Je kunt ons ook altijd bellen voor advies.

Zit-stabureau voor werkplek op kantoor

Is de werkplek voor op kantoor? In de meeste gevallen zul je er dan meer dan twee uur per dag zitten. Ons advies is om in dat geval te kiezen voor een zit-sta-werkplek. Zo’n zit-sta-werkplek is net als een in hoogte verstelbaar bureau leverbaar met een slinger. Het nadeel hiervan is dat het verstellen mensen te lang duurt, waardoor ze de optie om te staan minder snel zullen gebruiken. 

 

Wij zouden daarom de elektrisch verstelbare versie adviseren. Die is eenvoudig te verstellen door een druk op de knop en aan te vullen met een display waarop vaste standen ingesteld kunnen worden. Het voordeel van een slinger is weer dat er geen 220v aansluiting nodig is en hij in aanschaf goedkoper is. Zit je weinig achter je werkplek dan kun je ook het advies voor een thuiswerkplek opvolgen.

(Rug)klachten verminderen

Wanneer je snel last hebt van (rug)klachten veroorzaakt door het zitten, doe je er ook goed aan om voor een zit-stabureau te gaan. Eerder noemden we al de elektrisch verstelbare versie en die met een slinger. Er is ook nog een derde variant. Deze is verstelbaar door middel van een gasveer. De werking hiervan is dus hetzelfde als bij het in hoogte verstellen van een bureaustoel. Het voordeel hiervan is dat er, net als bij een slinger, geen 220V aansluiting nodig is. Nadeel is dat als er te veel gewicht op het bureau staat deze moeilijk in hoogte te verstellen is. Ook hierbij geldt dat deze versie wat goedkoper is dan een elektrisch verstelbaar bureau, maar voor het gebruiksgemak adviseren wij de elektrische variant.

Kom langs voor advies

Daarnaast is er bij de keuze voor een stoel ook veel winst te behalen. De keuze voor een bureaustoel is zoals eerder gezegd heel persoonlijk. Op ons kantoor hebben we altijd meerdere modellen staan. Kom gerust langs of neem contact op voor advies. Naast bureaustoelen zijn er trouwens ook veel andere opties, zoals een balanskruk of deskbike.

Zoals je ziet zijn er veel mogelijkheden bij de aankoop van een werkplek. Weet je gewoon niet zeker waar je het beste voor kunt gaan, neem dan gerust contact op. We beantwoorden je vragen graag of laten je de verschillende mogelijkheden zien.

Neem contact op!