Bas logo
Hamburger afbeelding
Een ruimte met een eiken visgraatvloer, een witte opbergkast met een plantenbak erbovenop. Op de wand zit een (akoestische) visual.

‘Klimaatverandering’? Wij zijn er dol op!

Klimaatverandering. We maken ons er allemaal zorgen om. Bij BAS zijn we er zelfs dagelijks mee in de weer, maar dan vooral met het werkklimaat. De voordelen van een prettige, inspirerende werkomgeving voor bestaand personeel zijn in grote lijnen wel bekend. Met de huidige krapte op de arbeidsmarkt kan het tegelijkertijd een sterk wapen zijn in de ‘war for talent’.

Basisvoorwaarden goede werkplaats <br>

Naast specifieke wensen van bijvoorbeeld millennials zijn er ook de nodige basisvoorwaarden waaraan elke werkplek moet voldoen. Een deel daarvan komt voort uit wat medewerkers juist niet willen. Uit onderzoek komt namelijk naar voren dat teveel geluid/herrie, te lage temperatuur, stank en viezigheid/ongezonde werkplek de meeste irritatie onder werknemers opleveren. Tja, dan kun je de mooiste kleuren op je muur smeren en het fraaiste kantinemeubilair hebben, maar daar schiet je dan weinig mee op. Is eenmaal aan deze basisbehoeften voldaan dan kunnen andere zaken aan bod komen.

 

Blij en productief

Naast belangrijke elementen in de bedrijfscultuur speelt de inrichting een belangrijke rol. Over het algemeen wordt ook in dit opzicht een grote mate van openheid dan wel transparantie gewaardeerd. Ook van frisse, felle kleuren, voldoende planten, een aangename geur en duurzaam materiaalgebruik worden veel medewerkers blij. En, niet onbelangrijk: productief! Maak je ook nog budget vrij voor ergonomische voorzieningen als bureaustoelen, zit-sta bureaus en zelf deskbikes, dan krijg je zelfs de grootste twijfelaar over de streep. Werkplekbeleving en optimalisatie ervan is de laatste decennia uitgegroeid tot een heuse wetenschap.

 

Werkplekinventarisatie

Zo kan het verstandig zijn om voor jongeren ruimtes te creëren die ze kennen van de universiteit of hogeschool: groot, licht en modern. Maar ook gevarieerd, met bijvoorbeeld aparte concentratie- en loungeruimtes, zodat iedereen goed zijn of haar plek kan vinden. Een beetje leverancier van kantoorinrichting, en daar rekenen we onszelf in alle bescheidenheid zeker toe, is van alle ins en outs op de hoogte en begeleidt klanten van werkplekinventarisatie tot en met de uiteindelijke levering en inrichting. Er is echter wel één gevaar, namelijk voor bedrijven die thuiswerken stimuleren. Die hebben met zo’n werkomgeving een extra uitdaging.

Neem contact op!