Bas logo
Hamburger afbeelding
Interieurbouwer met een geruite blouse bewerkt een houten meubelstuk. De interieurbouwer heet Jaap den Braber.

Den Braber Interieurbouw: Strakke en fraaie maatwerkmeubels

Jaap den Braber startte ooit in de jachtbouw. “Enorm leuk werk, totdat je ergens gaat wonen waar er geen water in de buurt is.” Dus besloot Jaap over te stappen op de interieurbouw en zijn eigen bedrijf te beginnen: Den Braber Interieurbouw. Onze vaste partner voor maatwerkmeubilair. Waarom hij zo gek is op z’n vak? En hoe het maatwerkproces eruitziet? Ontdek het hier!

De aantrekkingskracht van interieurbouw

Voor Jaap was het een uitgemaakte zaak dat hij de interieurbouw in ging. Jaap: “Vanaf mijn vierde wist ik dat ik timmerman wilde worden. Dat werd dus interieurbouwer.  

 

Ik hou ervan om mooie dingen te maken en klanten blij te zien. Het is leuk om iets te bedenken, wat zij nog niet hadden bedacht, maar wel heel gaaf vinden. Dat verrassingselement is leuk.  

 

Daarbij krijg je particulieren en bedrijven met allerlei vragen: de een wil een efficiënte opbergkast, de volgende wil z’n lego tentoonstellen en een ander laat z’n bedrijf volledig intekenen. Dat maakt het afwisselend.” 

 

DNA van Den Braber Interieurbouw 

Bij Den Braber Interieurbouw is er één ding erg belangrijk: “Goed luisteren naar je klant. Neem bijvoorbeeld de klant die een legokast wil. Eigenlijk wilde hij geen legokast, maar een mooie plek om de lego te laten zien aan mensen. Dus wordt dat het uitgangspunt van mijn ontwerp.  

 

Zo denk je creatiever na en kom je met iets dat de klant compleet verrast. Interieurbouw is dus een beetje psychologie.” Naast luisteren, zijn passie en enthousiasme onderdeel van het DNA van Den Braber Interieurbouw. “Wij gaan er vol tegenaan om gewoon, écht mooie dingen te maken.”  

 

Automatiseringsslag maken 

Stilzitten zit er niet bij voor Jaap. Hij is altijd in beweging en op zoek naar nieuwe dingen. “Zo maakten we een tijd terug een enorme automatiseringsslag. Hierdoor kunnen we nu zo efficiënt werken, dat we met vier man hele grote klussen draaien. Dit maakt ons anders dan andere interieurbouwers.”  

 

Diensten van Den Braber Interieurbouw

Bij Den Braber Interieurbouw werken ze zowel voor particulieren als voor bedrijven. Jaap: “Ik vind die balans leuk. Bij een particulier zit je meer op emotie, waardoor je wat verder de diepte in gaat. 

 

Bij zakelijke klanten gaat het vaak om hele specifieke maatwerkopdrachten en moet het vooral goed in het geheel passen. Voor beide partijen bouwen we keukens, kasten, wandmeubels en nog veel meer.” 

Vergaderruimte met links een glazen pui. We zien een donkerhouten vergadertafel met daaromheen bruine vergaderstoelen. In het midden van de ruimte staat een wand met daarin een tv-scherm. Dit is een maatwerk meubelstuk.

Zo werkt maatwerk meubilair

Oké, stel je klopt bij Jaap aan voor een maatwerkkast. Hoe gaat dat dan in z’n werk? Jaap: “We gaan om tafel om de wensen door te spreken voor het meubelmaatwerk. Op basis daarvan maak ik een 3D-schets en budgettering. Als de klant akkoord is, stel ik materialen voor. Vervolgens meten wij zelf de ruimtes in bij de klant. Dan maak ik de technische tekening op de computer en stuur die door naar de machines.  

 

Bij mij maakt altijd één collega een maatwerkproduct van begin tot montage. Zo heb je een aanspreekpunt die alles weet van jouw maatwerkopdracht. Voor zakelijke klanten werken we vaak met een interieurontwerper en dan nemen we het met die partij door. Zij hebben het ontwerp dan al gemaakt en gaan wij direct over op het inmeten en de technische tekening.”  

Receptiebalie met daarin een maatwerk achterkast. Hierin zit een open vak dat is verlicht. Links zien we een buffel op de muur.

Dit is kwalitatieve interieurbouw

Als leek is het niet altijd makkelijk om te zien of je maatwerkopdracht goed is uitgevoerd. Dus wanneer kun je spreken van kwalitatieve interieurbouw? Jaap: “Ik let altijd op het lijnenspel, de vormgeving en de afwerking. Dat moet kloppen.  

 

Dus bij mij geen scherpe randjes of open stekken. Doordat ik al zolang in het vak zit, zie ik ook alles. Een strakke afwerking zit daarom echt in mijn DNA.”  

Maatwerk wandkast met openvakken. Daarin staan negen miniatuur trucks tentoongesteld van Hardeman en van Harten.

Ontdek Den Braber Interieurbouw

Benieuwd naar het maatwerk meubilair die Den Braber Interieurbouw heeft opgeleverd? Bekijk al hun projecten op hun website. 

Maak kennis met al onze vakpartners

Om jouw kantoorinrichting goed aan te pakken, werken we met partners in interieurontwerp, lichtontwerp en interieurbouw. Ontmoet ze allemaal hier. 

Ontmoet al onze partners!