Akoestische panelen kantoor: 7x inspiratie

Akoestische panelen voor op kantoor zijn er in heel veel soorten, maten en uitvoeringen. Je kunt gaan voor basic en clean of uitpakken met vorm en kleur. Er zitten zelfs ware kunstwerken tussen. En wat dacht je van een akoestisch paneel gemaakt van gerecyclede PET-flessen?

Een goede akoestiek op kantoor is van onschatbare waarde. Je kunt gebruikmaken van stilte werkplekken, een akoestische telefooncel of akoestische plafondpanelen of wandpanelen. Daarnaast zijn er de panelen die je in een ruimte, bijvoorbeeld tussen een bureau kunt zetten.

1. Akoestische panelen tussen bureaus op kantoor

Misschien wel de bekendste manier om akoestische panelen op kantoor te gebruiken is door ze tussen bureaus te zetten. De akoestische panelen zijn in verschillende kleuren en stoffen leverbaar.

akoestische panelen op kantoor

akoestische panelen op kantoor

2. Geometrische vormen

Akoestische panelen zie je het meest in ruimtes waar veel mensen komen. Wanneer mensen veel geluid produceren, is het vaak het hardst nodig om de akoestiek op orde te brengen. Dit is ook op kantoor het geval. Zeker in bijvoorbeeld een vergaderruimte wordt veel gecommuniceerd.

Akoestische panelen kunnen op kantoor een echte eyecatcher zijn. Door gebruik te maken van geometrische vormen wordt van de nood een deugd gemaakt: de akoestiek wordt beter en de ruimte krijgt een nieuwe uitstraling.

akoestische panelen op kantoor

Geometrische vormen vind je niet alleen op de panelen zelf, maar je kunt ook panelen rondom bureaus zo neerzetten dat er mooie lijnen en vormen ontstaan.

akoestische panelen op kantoor

akoestische panelen op kantoor

3. Akoestische panelen aan het plafond van het kantoor

Panelen kun je tussen bureaus plaatsen en aan de wand bevestigen, maar ook het plafond is een heel geschikte locatie om de akoestiek te verbeteren. Plafondpanelen kunnen een heel artistiek effect geven.

akoestische panelen kantoor

akoestische panelen kantoor

4. Panelen bedrukken met foto of logo

Een akoestisch paneel personaliseren is ook een veel gekozen optie. Dat betekent dus eindeloze mogelijkheden en variaties. Van foto’s met architectonische hoogstandjes tot een plaat met een vrolijke vibe. En deze akoestische panelen voor je kantoor kun je natuurlijk ook bedrukken met je eigen logo.

akoestische panelen kantoor

akoestische panelen kantoor

5. Akoestische panelen van gerecycled materiaal

Een mooie trend binnen de akoestische panelen is het gebruik van gerecycled materiaal. Of je het nu gelooft of niet, de panelen op onderstaande foto’s zijn gemaakt van gebruikte PET-flessen.

akoestische panelen kantoor

akoestische panelen kantoor

6. Rustige look met panelen

Naast alle expressieve uitingen zijn er natuurlijk ook panelen met een heel rustige en natuurlijke look. Deze akoestische panelen voor op kantoor zijn functioneel en subtiel.

akoestiek narbutas

akoestische panelen kantoor

7. Kleurgebruik bij akoestische panelen

In een kleurrijk kantoor kan het heel goed werken om ook bij de panelen te werken met kleuren. Zoals bij de paarse ton sur ton opstelling bijvoorbeeld. De verschillende tinten zorgen voor eenheid en rust, ondanks de uitgesproken kleuren.

paars paneel

panelen sfeer

Maar ook in een ruimte met heel weinig kleur, kun je met het juiste kleurgebruik karakter aanbrengen. Zo zie je hoe het turquoise paneel hieronder, samen met de barkruk en een accessoire in de vensterbank voor een rustig geheel zorgen en tegelijkertijd is de kleur een goede tegenhanger bij het witte interieur.

kleurgebruik

Ook mooie akoestische panelen op kantoor?

Kan de akoestiek op jouw kantoor ook wel een update gebruiken en ben je geïnspireerd geraakt door de vele ideeën? Neem gerust contact met ons op om je vraag te stellen of de mogelijkheden te bespreken!

Copyright © 2023 Bas b.v.

Ontwerp, realisatie & marketing door