Zitten is niet gezond en veel zitten in dezelfde houding is ongezond, daarom willen wij een ergonomische werkplek creëren die uw kwaliteit van (werk)leven verbeterd.

Onderzoek (Hidde van der Ploeg aan de Universiteit van Sydney) heeft uitgewezen dat veel zitten uw levensverwachting aanzienlijk verkort, ook als daarnaast veel wordt gesport.

Het is dus belangrijk dat uw werkplek zodanig wordt ingericht dat uw ondanks dat u veel “zit” toch nog voldoende beweging krijgt.

Stitten is echt ergonomisch werken

Wij kunnen dit voor u invullen met zit sta werkplek en dan wordt zitten ineens STITTEN, dit is tussen staan en zitten. Als u meer staat zijn uw benen in beweging en dat helpt tegen glucose en vet opbouw in het bloed.

Als u van het standaard zitten wil veranderen naar STITTEN vergt dit wel enig doorzettingskracht, omdat u een gewoonte die u als 20 jaar doet anders gaat invullen. Vergelijk de verandering met het stoppen met roken. Dit is voor velen ook niet eenvoudig.

Ervaar de ergonomische werkplek zelf

Wij hebben dit als kantoormeubelen leverancier ook gesignaleerd en hebben daarom een zitworkshop voor u ontwikkeld. Naast het anders leren zitten laten we u ontdekken wat voor u de beste zit- en werkhouding is.

Naast een standaard stoel heeft u nog een STIT, zodat u kunt afwisselen tussen zitten en staan en alles wat daar tussen in zit.

Veel zitten in dezelfde houding is nog slechter dan roken, daarom is het zo belangrijk dat u variatie aanbrengt in uw werkplek. Deze nieuwe manier van zitten moet u soms leren en dat kan bij ons d.m.v. de zitworkshop. Wilt u advies over u of een werkplek neem dan contact met ons op.

Wilt u ook werken aan uw gezondheid neem dan contact met ons op of schrijf u in voor de zitworkshop. Liever geen workshop, maar wel een beter zitten? Kies dan voor deze bureaustoelen met een van de beste ergonomische keurmerken.

Onderzoek Sydney – Mensen die langdurig zitten hebben een grotere kans om eerder dood te gaan dan mensen die maar een paar uur per dag zitten

Het hogere risico op vroegtijdig overlijden doet zich ook voor bij langdurige zitters die bijvoorbeeld ’s avonds veel sporten of een gezond gewicht hebben.

Onderzoeker Hidde van der Ploeg van de Universiteit van Sydney heeft dat ontdekt bij onderzoek onder 222.497 Australische 45-plussers tussen 2006 en 2008.

Het bleek dat er 40 procent meer sterfgevallen waren onder mensen die minstens 11 uur per dag zitten vergeleken met mensen die minder lang op een stoel doorbrachten. Het laagste sterftecijfer was onder mensen die korter dan 4 uur per dag zitten.

Wandelen

De indruk is dat mensen die hun bureauwerk of tv-kijken verruilen voor wandelen of andere lichte activiteiten, daarmee langdurig hun gezondheid verbeteren. ”Als we mensen iets vertellen over hoeveel lichaamsbeweging ze zouden moeten hebben, moeten we ook iets zeggen over vermindering van het aantal uren dat ze dagelijks zitten”, zei Van der Ploeg, die eerder werkte aan de Vrije Universiteit Amsterdam.

Van der Ploeg zegt dat zitten van invloed is op bloedvaten en metabolisme door het vet in het bloed en de afname van de goede variant van cholesterol. ”Als je veel staat of wandelt, zijn je benen steeds in beweging. Dat helpt tegen glucose en vet in het bloed. Als je zit, gebeurt dit niet omdat je spieren niet actief zijn.”

Mark Tremblay, onderzoeker van het kinderziekenhuis in Oost-Ontario in Canada, stelt dat zitten slecht is. Leeftijd speelt daarbij geen rol, stelde hij. ”Een half uur lichaamsbeweging vijf keer per week is geen garantie tegen chronische ziektes.”

Zowel hij als Van der Ploeg adviseert mensen met bureaubanen om regelmatig op te staan, bijvoorbeeld als ze aan de telefoon zijn. ”Drink genoeg water zodat de viermaal per dag naar de wc moet lopen. Wandel wat rond”, zei Tremblay.

Bron: ANP

40% meer sterfgevallen onder mensen die minstens 11 uur per dag zitten.
Het laagste sterftecijfer was onder mensen die korter dan 4 uur per dag zitten.

Neem contact op

Bekijk meer ergonomische kantoormeubelen

Copyright © 2023 Bas b.v.

Ontwerp, realisatie & marketing door