De akoestiek is misschien niet het eerste waar je aan denkt bij het inrichten van een kantoor, maar het is wel heel belangrijk. Harde materialen in een kantoorpand zullen zorgen voor een galm, waardoor zachte materialen nodig zijn om de juiste akoestiek te krijgen. Daarvoor zijn er verschillende akoestische oplossingen die ook nog eens wat toevoegen aan de uitstraling van het kantoor, de kantine of vergaderruimte.

De wanden van een kantoorpand zijn meestal heel geschikt voor het verbeteren van de akoestiek. We komen vaak wit gestuukte of gesausde muren tegen. Daar kunnen we op een eenvoudige manier iets moois van maken met peesdoeken of geprint behang. Omdat juist deze harde muren vaak zorgen voor slechte akoestiek is de akoestische waarde aanzienlijk te verbeteren met behang en/of doeken.

Peesdoeken en geprint behang

Peesdoeken worden gespannen in een frame, waardoor ze mooi strak tegen de muur aanzitten. Ook de frames kunnen we weer voorzien van extra akoestisch materiaal voor een betere demping van het geluid. Het is ook mogelijk om doeken te gebruiken die zelf al zijn voorzien van akoestisch materiaal.

Een andere optie is om een wand te behangen. Behang is ook naar wens te bedrukken en leverbaar met zacht materiaal, waardoor het eveneens geschikt is om bijvoorbeeld van een vergaderkamer een prettige ruimte te maken waar niet alle stemmen zes keer klinken.

Viltpanelen

Akoestische panelen kunnen ook tegen een wand geplaatst worden, maar bijvoorbeeld ook tussen bureaus in. Vilten panelen worden gemaakt van geperste PET-flessen, waardoor het ook nog eens een duurzaam product is. Het materiaal is zacht en poreus en staat bekend om zijn geluidsabsorberende eigenschappen. Ideaal dus voor kantoren, restaurants en open werkplekken. Doordat het leverbaar is in elf kleuren zijn er veel combinaties mogelijk.

Akoestische lampen

Om het geluid in een ruimte te breken of sturen is het ook goed om producten te gebruiken die het geluid dempen. We denken vaak als eerst aan producten voor aan de wand, maar ook lampen en hangende akoestische panelen dragen bij aan de verbetering van de geluidskwaliteit.

Inrichting

Naast lampen zijn er natuurlijk meer producten die geluiddempend zijn. Denk bijvoorbeeld aan raamdecoratie of stoffen banken. Bij raamdecoratie is het wel belangrijk dat die wordt gemonteerd zoals is voorgeschreven. De meeste akoestische producten hebben een montagevoorschrift voor de beste werking. Wanneer iets te dicht op een wand of plafond wordt bevestigd kan de akoestische werking aanzienlijk verminderen.

Akoestisch advies bij nieuwbouw

Wanneer een kantoorpand nieuw gebouwd wordt, is het belangrijk om vanaf het begin rekening te houden met de akoestiek. Ontwerpen doe je ook met je oren, hoor je architecten weleens zeggen. Bij de huidige industriële trend worden vaak veel harde materialen, zoals steen en staal gebruikt. Erg mooi, als het aan ons ligt, maar die harde materialen moeten wel gecompenseerd worden om ergens een prettige werkomgeving van te maken. Er zijn genoeg voorbeelden van gebouwen die ontworpen zijn met alleen de ogen waar naderhand veel geld moest worden uitgegeven om problemen met de akoestiek op te lossen of waar het zelfs niet meer lukte om het probleem op te lossen.

Waarom BAS Kantoormeubelen?

Waarom BAS Kantoormeubelen? We geven klanten graag goed advies voor een prettige werkomgeving met een goede akoestiek. Voorafgaand aan het bouwen van een nieuw pand, bij een nieuw in te richten pand of bij een bestaande locatie. Nu kunnen wij dit niet altijd alleen. We worden ondersteund door partners, zoals leveranciers waar we al jaren mee samenwerken. Als het om een complete aanpak gaat, dus van interieurontwerp tot realisatie, dan werken we samen met GRIP interieurprojecten. Samen ben je sterker. Dat geldt voor ons en ook voor u. Laat u vooraf goed informeren over akoestiek. Dat scheelt vaak veel stress en geld achteraf.

Wilt u meer weten? Bellen kan altijd of we maken desgewenst een afspraak op locatie.

Copyright © 2023 Bas b.v.

Ontwerp, realisatie & marketing door