U heeft het de laatste tijd vast al wel vaker voorbij zien komen. Zitten is ongezond. Wij Nederlanders zitten gemiddeld zo’n 7 uur op een dag. En dat terwijl zitten tot een modern arbeidsrisico verklaard is. Een onderzoek van Hidde van der Ploeg van de Universiteit van Sydney heeft uitgewezen dat veel zitten uw levensverwachting aanzienlijk verkort. Ook als u daarnaast regelmatig sport. Maar gelukkig is er een oplossing voor dit Nederlandse zitprobleem: de zit sta werkplek.

Offerte aanvragen

De zit sta werkplek

Zitten is dus ongezond. Daarom willen wij een werkplek creëren die uw kwaliteit van leven verbetert. Dat kan bijvoorbeeld met de zit sta werkplek. De zit sta werkplek is ontwikkelt om de werkplek op kantoor af te wisselen. De hele dag alleen maar staan is namelijk ook niet goed, dat brengt weer andere klachten met zich mee. Daarom de zit sta werkplek de beste oplossing. Zo wissel je af tussen zittend werken en staand werken. Bij Bas Kantoormeubelen noemen we dat Stitten of ergonomisch werken.

Zit sta werkplek

Welke klachten voorkomt de zit sta werkplek?

Te lang zitten op een dag kan zorgen voor lichamelijke, maar ook mentale klachten. Te lang zitten wordt in verband gebracht met de volgende lichamelijk klachten:

  • Diabetes type II
  • Hart- en vaatziekten
  • Rugklachten
  • Verminderde concentratie

Daarnaast zijn er ook aanwijzingen dat zitten kan leiden tot vormen van depressie. Een zit sta werkplek op kantoor kan deze klachten voorkomen. Daarnaast zorgt een gezonde werkplek voor minder ziekteverzuim en een hogere productiviteit. Alleen maar voordelen, zowel voor u als voor uw werknemers.

Klachten verdwijnen!

De zit sta werkplek begint steeds populairder te worden en zit-sta bureaus zijn een zeer ergonomisch alternatief voor de traditionele bureaus. Het idee achter de zit-sta bureaus is dat u afwisselt tussen zitten en staan. Ergonomisch onderzoek wijst uit dat dit een positief effect heeft op het voorkomen van klachten aan nek, schouders en rug. Naast een gewone bureaustoel heeft u nog een STIT zodat u kunt afwisselen tussen zitten en staan en alles wat daar tussen in zit. Veel zitten in dezelfde houding is nog slechter dan roken. Daarom is het zo belangrijk dat u variatie aanbrengt in uw werkplek. Deze nieuwe manier van zitten moet u soms leren. Op de juiste manier leren zitten kan bij ons d.m.v. de zitworkshop. Wilt u een advies over een werkplek of wilt u meer informatie over de mogelijkheden van een zit sta werkplek? Neem dan contact met ons op.

Testimonials

Willem de Jong (VLK adviseurs)

“Mijn ervaring is positief. Het afwisselen tussen zitten en staan bevalt mij goed. Het zorgt ervoor dat ik meer beweeg tijdens mijn werk. Hierdoor heb ik aanzienlijk minder nek- en rugklachten.

Vooral als ik veel aan de spreektafel zit probeer ik mijn werk achter het bureau zoveel mogelijk staand te doen. Dit werkt het beste bij het doornemen van documenten en het beantwoorden van korte mailtjes.

Als ik veel moet typen heb geef ik de voorkeur voor zitten. Lang achter elkaar staan is vermoeiender. Doordat het bureau gemakkelijk in hoogte te verstellen is heb je geen drempel om meerdere keren per dag af te wisselen”.

zit-sta-bureau

Prijzen weten voor uw kantoorinrichting?

Wilt u ook gezond werken en uw medewerkers gezond laten werken? Zorg dan voor ergonomische kantoormeubelen op kantoor! Bel ons (085 07 00 011) voor een persoonlijk voorstel. Of vraag een offerte aan!

vraag een offerte aan

Dit zeggen onze klanten

Mijn ervaring is positief. Het afwisselen tussen zitten en staan bevalt mij goed. Het zorgt ervoor dat ik meer beweeg tijdens mijn werk. Hierdoor heb ik aanzienlijk minder nek- en rugklachten. Vooral als ik veel aan de spreektafel zit probeer ik mijn werk achter het bureau zoveel mogelijk staand te doen. Dit werkt het beste bij het doornemen van documenten en het beantwoorden van korte mailtjes. Als ik veel moet typen heb geef ik de voorkeur voor zitten. Lang achter elkaar staan is vermoeiender. Doordat het bureau gemakkelijk in hoogte te verstellen is heb je geen drempel om meerdere keren per dag af te wisselen.

| Van Lienden & Kooistra Accountants

Niet wetende wat je te wachten staat en collega’s die er lacherig over doen: Moe je leren zitten? Hoeveel stoelen moet je proberen? Blijkt dat de zitworkshop totaal anders is. Al met al een hele andere kijk op het zitten dan de Arbo normen. Voor ieder die twijfelt of het zin heeft om een zitworkshop te volgen. Ja het heeft zin.

Marieke Vermeer | Van Wijk Verf B.V.

In het kort: de veelgestelde vragen over zit sta werkplekken

Waarom een zit sta werkplek?

Een zit sta werkplek geeft u de mogelijkheid om op een eenvoudige manier te variëren in uw manier van werken. Naast de keuze tussen staan en zitten kunt u ook zittend eenvoudig uw werkplek in hoogte verstellen en de hoogte is ook ideaal als u met een paar collega’s wil overleggen. Zit sta heeft eigenlijk alleen maar voordelen.

Is een zit sta bureau niet veel duurder?

Dat valt wel mee. Vroeger konden zit sta bureau's inderdaad een stuk duurder zijn dan normale bureau's. Nu liggen de kosten vrij dicht bij elkaar. Sterker nog, als u de verhoogde productiviteit en minder ziekteverzuim zou meerekenen, komt u goedkoper uit.

Copyright © 2023 Bas b.v.

Ontwerp, realisatie & marketing door