Ergonomische bureaustoel

Bij het kiezen van de beste ergonomische bureaustoel is het verstandig je allereerst te richten op de kwaliteit. Het gaat tenslotte om je gezondheid. Door te vergelijken, te proberen en te ervaren ontdek je wat de beste keuze voor je is. Een ergonomische bureaustoel kan vijf tot tien jaar mee wanneer je kiest voor kwaliteit.

Ergonomische bureaustoelen bestellen

Ergonomische bureaustoel:

Giroflex 68

Ergonomische design bureaustoel

5 JAAR GARANTIE! De Giroflex 68 ergonomische bureaustoel designed by Paolo Fancelli is de synthese van innovatief design, perfecte functionaliteit en een consequent aanpassingsvermogen.

 • Actief zitten door puntsynchroon Organicmove-mechanisme
 • Tweezone-zitprofiel
 • Individuele instelling van zitdiepte en rugleuninghoogte
 • Grote openingshoek
 • Ergonomisch gevormde gestoffeerde zitschaal
 • Rugleuning verstelbaar in 6 standen
Bekijk in webshop

Giroflex 64

Meer dan 1.3 miljoen keer verkocht!

Wereldwijd is de Giroflex 64 meer dan 1,3 miljoen keer verkocht. Dit succes is geen toeval, want de klassieke stoel verenigt ergonomie en design op het hoogste niveau. Deze ergonomische bureaustoel is designed by Walser Design.

 • Wetenschappelijk geteste ergonomie
 • Diversiteit van individuele instellingen
 • Actief zitten door puntsynchroon Organicmove-mechanisme
 • Tweezone-zitprofiel
 • Ergonomisch zit- en rugprofiel
 • Exacte instelmogelijkheden
Bekijk in webshop

Be Proud 100

Voor een veelzijdige, ergonomische bureaustoel kiest u voor de Be Proud 100. Deze stoel is duurzaam en geschikt voor langdurig, veelvuldig gebruik.

Standaard uitgerust met :

 • Zithoogte verstelling
 • lendensteun verstelling
 • Gewichtsinstelling
 • Synchroon zithoeksysteem
 • Zitdiepte verstelling
 • Armleggers 4-D
 • Rug Netwave
 • Zitting gestoffeerd
 • NEN-EN 1335
 • Stofgroep II YS009 zwart
Bekijk in webshop

De beste ergonomische bureaustoel

Hoewel prijs natuurlijk vaak een rol speelt bij de aanschaf van een nieuw product, laat ergonomie zich er niet aan binden. Wat de beste ergonomische bureaustoel voor jou is, ervaar je door te vergelijken en te proberen. En wanneer je kiest voor kwaliteit kan een ergonomische bureaustoel zo’n vijf tot tien jaar meegaan. Zo’n stoel is een goede start voor het realiseren van een ergonomische werkplek.

Proefzitten op een ergonomische bureaustoel

Omdat we er grote voorstanders van zijn dat mensen een ergonomische bureaustoel kiezen op ervaring, is het mogelijk om te proefzitten. Het is natuurlijk altijd mogelijk om dat op ons kantoor in Ochten te doen, waar we standaard zo’n vijftien modellen hebben staan die je in overleg eventueel een week of twee mee mag nemen naar je eigen kantoor.

Heb je liever dat we stoelen komen brengen? Kan ook! Tot een straal van 25 kilometer vanaf Ochten is dat altijd gratis. Bevind je kantoor zich daarbuiten en wil je minimaal vijf stoelen aankopen dan komen we ook gratis wat proefmodellen brengen. Bij minder dan vijf stoelen kost het proefzitten €100. Wanneer je een stoel bij ons koopt, crediteren we dit bedrag. Helaas kunnen we deze service niet op de Waddeneilanden bieden.

De juiste keuze maken

Luister je goed naar je lichaam? Misschien ben je er wel bekend mee: na een lange dag werken heb je klachten in je nek, rug, armen of benen. Misschien ga je er zelfs voor naar een fysiotherapeut. De kans is groot dat je klachten veroorzaakt worden door een slechte zithouding. Een ergonomische bureaustoel is dan wat je nodig hebt. Hiermee voorkom je lichamelijk klachten, wat ook weer verzuim van werknemers vermindert. Een ergonomische bureaustoel kan de productiviteit van werknemers tot wel 36% verhogen.

Wat zegt de fysiotherapeut?

In het leven brengen veel mensen een groot deel van hun dag zittend door. Als je meerdere uren van de dag op een stoel zit, kan dat al snel zijn tol gaan eisen. Veel mensen ervaren dan ook rug-, nek- en schouderklachten. Veel van dit soort klachten kunnen aangepakt worden door je allereerst te richten op een mogelijke oorzaak van het probleem: de stoel. Als er voor jouw lichaam een ergonomische stoel is gekozen is het belangrijk om de nieuwe omstandigheden optimaal te benutten. Het ‘verantwoord’ zitten op een stoel speelt hierin een grote rol. Zitten is heel belangrijk en wij willen dat uw zo comfortabel mogelijk kunt werken en daarom geven wij zitworkshops.

Rembrandt fysiotherapie

Zit-instructie door een fysiotherapeut

BAS heeft een samenwerking met een fysiotherapeut van PMI Rembrandt. Wanneer er echt klachten zijn adviseert fysiotherapeut Ivo Daanen je, zodat je de juiste stoel kiest en ook daadwerkelijk van je klachten afkomt.

Prijs-kwaliteitverhouding bij ergonomische bureaustoelen

De verschillen tussen bureaustoelen waarbij geen rekening is gehouden met zitcomfort en lichaamsvorm en tussen ergonomische bureaustoelen zijn groot. Maar ook tussen ergonomische bureaustoelen zit veel verschil. Waar je bij sommige producten nog weleens betaalt voor een merk is de prijs bij ergonomische bureaustoelen vaak een goede richtlijn voor de kwaliteit. Er zijn bureaustoelen te koop vanaf €250 die ergonomisch genoemd worden, maar je kunt ervan uitgaan dat een stoel van €500 of meer van hogere kwaliteit is. Voor welke stoel kies jij, als je weet dat je er elke dag op moet zitten?

Een correcte zithouding met een ergonomische bureaustoel

Wanneer uw stoel niet goed is afgesteld, neemt uw lichaam vanzelf een verkeerde houding aan. Dit zorgt voor stress in uw spieren die na een bepaalde tijd overbelast raken, verkrampen en verstijven. Dit is aanhoudende pijn die u niet alleen kunt oplossen met oefeningen doen. Een ergonomische bureaustoel zorgt ervoor dat uw spieren een ontspannen houding aannemen en daardoor ook geen pijn gaan doen.

Eigenschappen van de ergonomische bureaustoel

Een ergonomische bureaustoel houdt rekening met uw lichaam. Dit betekent dat hij 100% verstelbaar is. De volgende onderdelen kunnen worden afgesteld:

 • De rugleuning
 • De armleuningen
 • Het zitvlak
 • De bureaustoel staat op wieltjes
 • Het zitvlak kan draaien

Al deze eigenschappen zorgen voor een gezonde zithouding, maar ze zorgen er ook voor dat u niet te veel stil zit. De wieltjes en het draaiende zitvlak zorgen ervoor dat u gemakkelijk van zithouding wisselt en daardoor kleine bewegingen blijft maken. Dit stimuleert de bloedsomloop en de zuurstoftoevoer naar uw hersenen. U blijft zo langer fris en geconcentreerd. Dit komt de kwaliteit van uw werk en de efficiëntie natuurlijk ten goede. Een ergonomische bureaustoel is daarom zowel voor personeel als voor de ondernemer een goede investering.

Advies over ergonomische bureaustoelen

Het is wel duidelijk dat een ergonomische bureaustoel de gezondheid en productiviteit verbetert. Omdat iedereen anders is, blijft de juiste bureaustoel een persoonlijke keuze. We adviseren je hier graag bij. Neem gerust contact met ons op om te informeren naar mogelijkheden of om vragen te stellen! We helpen je graag.

Copyright © 2023 Bas b.v.

Ontwerp, realisatie & marketing door