De zitworkshop van Bas Kantoormeubelen

Op woensdag 20 mei j.l. was het dan zover. Ons kantoor zou gaan deelnemen aan de zitworkshop bij Bas Kantoormeubelen in Ochten. Allerlei rare gedachten vliegen door je hoofd, een zitcursus, wat moet je daar nu onder verstaan...?

Verslag van de Zitworkshop

Eerder hadden we al meegemaakt dat je op een ballon moest gaan zitten, wat natuurlijk ook hilarisch was, want wie durft dat zomaar te doen ? Bij binnenkomst werden we verwelkomt door Casper en Gijs. We mochten allemaal een bureaustoel pakken en in een kring gaan zitten. Daarna begon de voorstelronde met daarbij de gebreken die een ieder ondervond tijdens zijn of haar werk. Hoewel we lekker zaten, moesten we van Gijs plaats nemen op een houten krukje…. Erg hard! Maar ja, dat was ook de bedoeling. Je voelt dan botten die je normaal niet zo gauw voelt, prettig was anders.

Gijs wist na 3 ronden van zitten al precies hoe iedereen normaal achter zijn bureau zat, wat heel knap was. De één had zijn benen onder de stoel liggen, de ander recht voor zich, weer een ander had de benen in een hoek van 90 graden staan etc. Éen van ons had een luie houding ( achter in de stoel en niet meer bewegen ) de ander had een kromme houding, wat klachten aan de onderrug kon opleveren, etc. Na deze oefeningen mochten we plaats nemen op een soort schommelkruk. Dit ding leverde hilarische momenten op, maar één ding, iedereen zat recht op die schommel. Zeer frappant. Daarna kregen we ook nog een soort barkruk, met een rubber bal onder zijn poot. Nou probeer daar maar eens recht op te blijven zitten. De meesten wiebelden alle kanten op (mensen die de Salsa kunnen dansen en lenig in de heupen zijn, redden het hierop wel, maar onze”luie”werknemer, moeten we maar op salsa sturen denk ik. Dat is me toch een massief blok, waar die ook op gaat zitten). Zo gingen we nog een tijdje door, maar één van de laatste krukjes die we kregen was wel de leukste vond ik, daar wiebelde echt alles aan en moest je met de bekken en benen werken om je rug recht te houden, maar vooral om niet eraf te glijden.

Na ongeveer 2,5 uur plezier, hilariteit en koffie, wisten we precies wat de bedoeling van deze cursus was geweest. Je zithouding ligt niet zozeer aan je hoogte van de stoel of hoe hoog het bureau staat, maar aan de manier waarop je zelf het prettigst zit op een stoel. Dit is ons door op verschillende manieren op stoelen te gaan zitten wel duidelijk geworden. Een goede stoel, waar je lekker op zit, is het enige wat echt werkt om te zorgen dat je geen klachten krijgt tijdens je werk. We hebben er wel een aantal gevoeld en gezien bij BasOffice, het leuke ervan is ook, dat wij drietjes allemaal een andere voorkeur hadden voor een stoel… Bij terugkomst op kantoor werd er natuurlijk gelijk aan de eigen bureaustoelen gesleuteld, om te kijken of een andere stand of zonder armleuningen in de buurt komt van de houding die ze aangeleerd hadden bij Gijs…

We willen Gijs en Casper bedanken voor de leuke en zeer leerzame middag ( ook voor de lekkere koffie ) die wij hebben gehad bij Bas Kantoormeubelen en raden het andere bedrijven aan om deze cursus vooral te gaan doen. Gijs maakt je bewust van je valkuilen met zitten en leert je daar op een goede manier mee om te gaan. Dit kan door middel van een ander soort stoel of door gewoon eens na te denken over de manier waarop  je achter je bureau zit. Het was een super middag, bedankt.

Team Administratiekantoor J. Klop

  • Alfred Stegerman
  • Margreet Klop
  • Gerdi Klop

 

Copyright © 2023 Bas b.v.

Ontwerp, realisatie & marketing door