Wij vinden circulaire kantoorinrichting belangrijk

Een milieuvriendelijke keuze maken hoeft helemaal niet ingewikkeld te zijn. Bij Bas Kantoormeubelen leveren we producten die zo lang mogelijk meegaan en die milieuvriendelijk geproduceerd worden. Ook hebben we een assortiment refurbished kantoormeubilair. We helpen je dan ook graag bij het realiseren van een circulaire kantoorinrichting.

Lees hier waarom wij circulaire kantoorinrichting belangrijk vinden
of lees hieronder meer over de mogelijkheden van een circulaire kantoorinrichting.

Materialen zo lang mogelijk laten circuleren

Klinkt mooi, een circulaire kantoorinrichting, maar waar hebben we het dan over? Een circulaire kantoorinrichting is gebaseerd op het principe van een circulaire economie: in plaats van alle grondstoffen maar één keer gebruiken en daarna weggooien, laten we materialen en producten zo lang mogelijk circuleren. Daarmee sparen we grondstoffen uit, verminderen we transport (en dus CO2-uitstoot) en hebben we minder afval. En dat is allemaal milieuvriendelijker dan een bureaustoel kopen die ver weg geproduceerd is en niet lang meegaat.

circulaire kantoorinrichting

Het realiseren van een circulaire kantoorinrichting kun je aan ons overlaten

Hoe we zo’n circulaire kantoorinrichting realiseren? Bij elke stap in het productieproces zijn er keuzes. Denk maar eens mee:

  • Bureaustoel laten produceren buiten Europa of dichterbij?
  • Nieuw bureau inpakken in plastic of in een gerecyclede kartonnen doos?
  • Een goedkopere stoel die twee jaar meegaat of net wat meer betalen voor een stoel van duurzame materialen?

Wij kiezen bij al deze dingen voor leveranciers die gaan voor de milieuvriendelijke opties, waardoor jij weer met een gerust hart voor onze producten kunt kiezen.

Een stoel gemaakt van PET-flessen

Onze leveranciers kiezen namelijk voor productie zo dicht mogelijk bij huis, ze denken na over verpakkingsmaterialen en produceren kantoormeubelen van gerecycled materiaal. We leveren bijvoorbeeld stoelen die gemaakt zijn van PET-flessen en hebben een leverancier die stoelen levert in een herbruikbare hoes.

Onderdeel of hele kast vervangen?

Ook werken we veel met modulaire producten. Denk bijvoorbeeld aan een draaideurkast die aan te vullen is met een lagere kast van hetzelfde materiaal. Of een archiefkast waarbij je als optie een topblad kunt bestellen. Mocht je je kantoor gaan veranderen en wil je toch een andere kast dan kun je gaan voor alleen een nieuw topblad, waardoor de kast er als nieuw uitziet en weer een ronde mee kan. Is het oude topblad nog goed dan kun je die weer bij ons kwijt in ons tweedehands assortiment.

Wat kunnen we er nog wél mee?

Daar zijn we trouwens heel trots op, ons eigen, wisselende assortiment tweedehands en refurbished kantoormeubelen. Waar gebruikte kantoormeubelen of oude voorraden normaal gesproken in een container worden afgevoerd, kopen wij dit meubilair graag op. Veel producten kunnen zo door voor een nieuwe ronde. Twee voordelen: milieuvriendelijk én een vriendelijke prijs.

tweedehands kantoormeubilair

Refurbished kantoormeubelen

Als er iets mankeert aan de opgekochte kantoormeubelen laten we onze creativiteit graag opborrelen. Een bureaublad met een deukje of kras, maar een onderstel dat nog piekfijn is? Nieuw blad erop en voilà een refurbished bureau dat weer jaren meekan. Bij de inkoop van gebruikte kantoormeubelen bekijken we altijd van tevoren hoe de producten eruitzien, zodat we kwaliteit kunnen garanderen.

CO2 compenseren door bomen te planten

Hoewel we ons best doen om grondstoffen zo lang mogelijk te laten circuleren zijn we ons er ook van bewust dat productie nog steeds CO2-uitstoot oplevert. Daarom dragen we als bedrijf jaarlijks bij aan Trees for All, een organisatie die bomen plant in Nederland en in het buitenland om CO2-uitstoot te compenseren.

Van plan tot uitvoering bij Bas Kantoormeubelen

Spreekt het idee van een circulair kantoor je aan? Bij Bas Kantoormeubelen hebben we ervaring met het duurzaam inrichten van kantoren. We zijn je heel graag van dienst bij het vormgeven van de plannen tot het daadwerkelijk inrichten van het kantoor. Daarbij kun je rekenen op onze service. Klanten blij maken door net een stapje verder te denken, dat doen we het liefst. We werken bijvoorbeeld met meerdere leveranciers, waardoor ons aanbod groter is en we nieuwe en refurbished producten kunnen combineren.

Een circulaire metamorfose voor jouw kantoor?

Ben je benieuwd naar de mogelijkheden, wil je gewoon eens wat informatie inwinnen of heb je al daverende plannen voor een circulair kantoor waar je het liefst zo snel mogelijk mee aan de slag wilt, bel ons of laat een berichtje achter via het contactformulier.

Copyright © 2023 Bas b.v.

Ontwerp, realisatie & marketing door