Goede bureaus zijn essentieel voor een goede werkplek. Een goed bureau voorkomt lichamelijke klachten en heeft invloed op de werksfeer en de mate van creativiteit. Wil je graag een goed bureau kopen? We vertellen je graag meer over wat een bureau ergonomisch maakt, waarom een zit-sta-bureau een goed idee is en in welke maten en kleuren je een bureau kunt krijgen.

Waarom een goed bureau kopen een heel goede investering is, vertelden we net al even. Het is niet alleen goed voor je gezondheid, maar een ergonomisch kantoor verbetert ook de werksfeer.

Welk bureau kan ik het beste kopen?

Welk bureau het beste is, is voor iedereen anders. Het is namelijk afhankelijk van je lengte en lichaamsbouw. Gelukkig zijn er heel veel bureaus van goede kwaliteit die zo in te stellen zijn dat ze voor de meeste mensen prettig werken. Daarnaast zijn er bepaalde algemene dingen waarop je kunt letten bij het kopen van bureaus om te voorkomen dat je een miskoop doet.

Waarop letten bij het kopen van een bureau?

Waar je een bureau koopt maakt al veel verschil. En nee, we willen je niet wijsmaken dat wij de enige aanbieder zijn die goede bureaus verkoopt. Maar je kunt je wel voorstellen dat bureaus van een willekeurige bouwmarkt van veel minder kwaliteit zijn dan van een gerenommeerde kantoormeubelleverancier.

Als je voor jezelf of je werknemers een kantoor inricht denk je er vast ook niet over om voor minimale kwaliteit te gaan. Veel beter kun je zoeken naar een investering voor de lange termijn.

Neutrale of uitgesproken kantoormeubelen?

Je kunt namelijk jaren doen met een goed bureau. We komen weleens bij klanten die na twintig jaar pas weer nieuwe bureaus aanschaffen. Zo lang kun je dus makkelijk met een goed bureau doen. In zo’n periode verandert wel vaak de manier van werken en de vormgeving van bureaus, maar wanneer je kiest voor een neutraal model dat je op meerder manieren kunt instellen kan een bureau heel lang meegaan.

Als je juist een meer uitgesproken vormgeving zoekt, kan dat natuurlijk ook. Daarmee maak je van je kantoor een visitekaartje van je bedrijf. En wist je dat je gebruikte bureaus ook weer kunt inleveren? Bij BAS Kantoormeubelen dragen we graag bij aan een circulaire economie.

Maat, materiaal en model van een goed bureau

Nog een paar dingen waarop je kunt letten bij de aanschaf van een bureau zijn de maat, het materiaal en het model. Goede bureaus hebben voldoende werkblad en zijn van solide materiaal gemaakt. Met het model doelen we op de keuze voor een zit-sta-bureau of in elk geval een bureau dat in hoogte verstelbaar is, zodat iedere werknemer de juiste bureauhoogte bij zittend werken kan instellen.

Welke diepte heeft een goed bureau?

De meest gangbare afmeting voor een bureau is 160×80 cm, waarbij je dus een diepte hebt van 80 cm. Hierbij heb je genoeg ruimte om voldoende afstand tot je monitor te creëren. Ook wanneer je met een laptop werkt, is het goed om die ongeveer op ooghoogte te plaatsen en gebruik te maken van een los toetsenbord en losse muis.

Andere mogelijke maten van een bureau zijn 180×80 cm  en 200×80 cm. Maar ook wat kleiner kan nog met 140×80 cm of uiterlijk 120×80 cm. Toch heeft wat meer ruimte de voorkeur. Zeker wanneer je onder je werk aantekeningen maakt, een vaste telefoon op je bureau hebt of bijvoorbeeld documenten, brochures of bepaalde producten nodig hebt tijdens je werk.

Wit bureau, zwart bureau of toch een andere kleur?

Voor welke kleur bureaus je kiest is helemaal gebonden aan je smaak. Een wit bureau of zwart bureau past in veel kantoorinrichtingen. Het is goed om eerst aan praktische dingen te denken. Is het niet te licht of te donker, is het gemakkelijk schoon te houden enzovoorts.

Naast wit en zwart is het natuurlijk ook mogelijk om voor allerlei andere kleuren te gaan. Bijvoorbeeld lichtgrijs of antraciet. Maar ook meer uitgesproken kleuren of een kleur hout behoort tot de mogelijkheden.

Welke soorten hout?

Wanneer je liever voor hout gaat of voor de look van hout zijn er ook talloze mogelijkheden. Bijvoorbeeld een bureau met melamine in licht, donker of robson eiken, kersen, beuken, ahorn of halifax. Maar ook een een topblad van massief hout is een optie. Massief eiken, mahonie, white wood of notenhout zoals walnut.

Ook qua stijl is er van alles mogelijk. Wil je graag een design bureau of is het voldoende als bureaus alleen praktisch zijn? En ga je voor een industrieel bureau van zwart staal met hout of wil je liever een clean uiterlijk met wit staal en een wit topblad? Keuze genoeg in onze shop! Zit je voorkeur er niet tussen? Bel of mail ons dan met je wensen.

Je bureau instellen om ergonomisch te werken

Bij ergonomisch werken gaat het allemaal om het juist instellen van kantoormeubelen. Dat geldt voor een bureaustoel, maar ook zeker voor een bureau. Wanneer je bijvoorbeeld je schouders automatisch wat omhoog trekt, staat het bureau te hoog. Hierdoor kun je klachten krijgen in nek, schouders en rug.

Welke bureauhoogte is goed?

Welke hoogte past bij jouw lichaamslengte vind je in onze blog over de juiste bureauhoogte. Ben je bijvoorbeeld 1,75 meter lang? Dan is de juiste bureauhoogte voor zittend werken 74 cm.

Bij het instellen van de juiste hoogte zijn er verschillende mogelijkheden. Een vast bureau stel je eenmalig in qua hoogte. Je kunt dit daarna wel weer aanpassen, maar het is een klusje dat je even met twee personen moet doen. Deze bureaus zijn er dus niet op gemaakt om gedurende de dag of per werknemer steeds te veranderen. Ook is het niet mogelijk om ze op de juiste hoogte voor staand werken in te stellen.

goed bureau kopen

Wil je graag kunnen wisselen tussen staand en zittend werken? Dan is er keuze uit een bureau dat met een slinger verstelbaar is of een bureau dat elektrisch verstelbaar is. We vertellen je er meer over onder het kopje ‘Waarom een zit-sta-bureau?’.

Hoe plaats je je bureau?

Om ergonomisch te werken achter je bureau is het ook belangrijk om bureaus op een goede plek te plaatsen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je niet tegen het daglicht inkijkt. Ook is het handig om rekening te houden met welke werknemers bij elkaar zitten en welke taken zij moeten uitvoeren.

De indeling van kantoren is tegenwoordig vaak taakgericht. Medewerkers kunnen, afhankelijk van de taak die ze uitvoeren, wisselen van werkplek. Een stilte werkplek om te (video)bellen, een bartafel met stoelen om te overleggen en uiteraard bureaus voor beeldschermwerk.

De inrichting van je bureau organiseren

Bij ergonomisch werken hoort ook een overzichtelijke werkplek met de nodige voorzieningen. Zet je monitoren aan de achterkant van je bureau, zorg voor kabelgoten om de kabels onder het bureau weg te werken en maak gebruik van een ladeblok of kast om spullen in op te bergen die je niet de hele dag door gebruikt. Zo houd je je bureau netjes en werk je efficiënt.

Maak van je bureau een fijne werkplek

Naast het praktische is het goed om ook oog te hebben voor het mooie. Denk aan planten, een organizer of wat leuke decoratie. Ook wanneer je flexwerkplekken hebt, is het nog steeds van belang om een kantoor mooi in te richten en daar is op het bureau ook zeker ruimte voor. Een fijne werksfeer komt ten goede aan het welzijn van je medewerkers en aan efficiënt werken.

Waarom een zit-sta-bureau?

Hij is al een paar keer voorbijgekomen: het zit-sta-bureau. Dit is een bureau dat omhoog en omlaag kan, waardoor je zowel zittend als staand kunt werken. Waarom je zou kiezen voor een bureau waar je aan kunt staan? Een zit-sta-bureau is gemakkelijk te verstellen. Niet alleen tussen zittend en staand werken, maar ook wanneer er meerdere mensen gebruik maken van hetzelfde bureau.

Maar wat misschien wel het belangrijkste voordeel is van een zit-sta-bureau is dat het je gezondheid ten goede komt. Het is helemaal niet erg om een tijdje te zitten, maar de hele dag, dagen achter elkaar? Dat is niet goed voor je. De afwisseling tussen zitten en staan maakt medewerkers bovendien actiever en productiever. Zit-sta-bureaus zijn dan ook niet meer weg te denken uit een modern kantoor.

Werkplek kantoor

Welk zit-sta-bureau is goed?

Ook bij het kopen van een zit-sta-bureau geldt weer: kies liever voor kwaliteit, want bij kantoormeubelen kun je eigenlijk altijd uitgaan van het principe ‘goedkoop is duurkoop’. Dat betekent niet dat een zit-sta-bureau duur hoeft te zijn. En het betekent ook niet dat alle dure bureaus goed zijn.

Maar waar moet je dan op letten bij het kopen van een goed zit-sta-bureau? Kies voor een stabiel frame en een goed systeem. Of je nu gaat voor een verstelbaar bureau met een slinger of met een elektrisch systeem. En check op onze pagina over de juiste bureauhoogte bij staand werken of het bureau in te stellen is op de juiste hoogte voor jouw lichaamslengte.

Een ergonomische bureaustoel bij uw bureau

Bij een ergonomisch bureau kan een ergonomische bureaustoel natuurlijk niet ontbreken. Maak de kans op lichamelijke klachten nog kleiner en zorg ervoor dat uw werkplek volledig ergonomisch is. U zult zelf van de voordelen kunnen profiteren. Wilt u dat wij bij u langs komen om advies te geven over uw werkplek of uw bureau? Of is de zitworkshop misschien wat voor je? Neem dan contact met ons op.

Advies nodig bij een goed bureau kopen?

Nu je weet waar je op moet letten bij het kopen van een goed bureau ben je een stap verder. Bij BAS Kantoormeubelen vind je bureaus voor ieder persoon en voor ieder budget in veel verschillende modellen. We kunnen ons voorstellen dat je alsnog graag advies wilt bij het kopen van goede bureaus. Wij zijn er om je te helpen, dus bel of mail gerust!

Contact opnemen

Copyright © 2023 Bas b.v.

Ontwerp, realisatie & marketing door