Stilte werkplekken en telefooncellen zijn ideaal voor situaties waarin je niet wilt worden afgeleid. Stel je een drukke werkdag voor, waarbij je een taak moet uitvoeren die veel concentratie en aandacht vereist. Om je heen gebeurt er van alles: collega’s die overleggen of telefonische gesprekken met klanten voeren en collega’s die simpelweg een gesprek voeren over waar de volgende vakantie naartoe gaat. Met een stilte werkplek heb je hier geen last meer van en kun je zelf kiezen wanneer je achtergrondgeluiden even wilt uitschakelen.

Offerte aanvragen

Hoe werken de stilte werkplekken?

Waarom je in een stilte werkplek geen last hebt van de ruis die eromheen plaatsvindt? Eén woord: akoestiek. Akoestiek laat zich het beste omschrijven als de invloed die een ruimte heeft op de weerkaatsing van geluiden. Daarnaast is akoestiek ook de wetenschap die zich bezighoudt met geluid. Je bent het je misschien niet zo bewust, maar in iedere ruimte is de akoestiek anders. Wanneer je bijvoorbeeld in een keuken een pan laat vallen, zullen de trillingen van het geluid weerkaatsen tegen wanden en vloeren. Hoe hard het terugkaatst is afhankelijk van het absorberende vermogen van die wanden en vloeren. Tegels en een gestuukte muur weerkaatsen het geluid meer dan tapijt en behang. Bij de stilte werkplekken zullen de geluidstrillingen grotendeels geabsorbeerd worden. Dit levert verschillende voordelen op:

  • Geen afleiding meer van collega’s;
  • Je leidt zelf geen collega’s af;
  • Meer privacy;
  • Stijging van de productiviteit.

Laat productiviteit stijgen

Teveel geluidsoverlast in een omgeving kan zorgen voor concentratieverlies. Hierdoor komen de capaciteiten van mensen niet tot hun recht. Dat is natuurlijk erg spijtig. Het is zelfs zo dat langdurige blootstelling aan hard geluid slecht is voor de gezondheid. Dit leidt namelijk tot problemen als:

  • Stress;
  • Evenwichtsproblemen;
  • Hoofdpijn;
  • Concentratieproblemen.

Volgens de nieuwe wetgeving Wet Milieubeheer en Arbo-wet is het dan ook verplicht om oplossingen voor geluidsoverlast te vinden. Stilte werkplekken zorgen dus voor gezondere en productievere medewerkers. Bij BAS Kantoormeubelen beschikken we over een breed assortiment stilte werkplekken. Een akoestische vergaderruimte of een akoestische telefooncel bijvoorbeeld.

Stiltecabines: verschillende merken en modellen

Wanneer je interesse hebt in een stiltewerkplek is het fijn om een beetje inzicht te hebben in de verschillende soorten en modellen. We vertellen je daarom wat meer over drie populaire merken.

JOOB

                                             

De stiltecabines van JOOB hebben een goede prijs-kwaliteit-verhouding. Ze zijn kwalitatief sterk en zowel de telefooncel als de akoestische werkplekken hebben een doeltreffend design. De stiltecabines zijn verkrijgbaar in veel verschillende stofkleuren. Ook is het metaal uitvoerbaar in meerdere kleuren. Zo kun je er altijd voor zorgen dat de akoestische werkplek perfect past bij jouw kantoorinrichting.

De stiltecabines van JOOB zijn er in verschillende groottes en indelingen. Van telefooncel tot werkplek voor 1-3 personen tot overlegcabine voor 2-4 personen. Alle stiltecabines hebben ventilatie en ze zijn voorzien van een glazen deur met loopslot. De cabine wordt geleverd inclusief vloertegels en bij de grotere cabines ook inclusief koof en tafeltje.

BUSYPOD

Telefooncel extra large stilewerkplekTelefooncel large stilewerkplekTelefooncel medium stilewerkplek

Onze Busypod stiltecabines kenmerken zich door hun doordachte design. Het zijn echte eyecatchers en tegelijkertijd passen ze in elk kantoor. Je hebt de keuze uit meerdere houtkleuren en accentkleuren. Bij de Busypod cabines valt direct de strakke afwerking en het oog voor detail op. Dit zijn ook nog eens cabines van uitstekende kwaliteit. Door gebruik te maken van zowel akoestisch vilt voor de bekleding als geluidsgestuurd en gelaagd glas is het met de akoestische werking van deze cabine dik in orde.

De Busypod is de perfecte cabine voor iedereen die helemaal begrijpt waarom rustige werkplekken en een fijne sfeer op kantoor zo belangrijk zijn.

BOW

Denk je erover een stiltecabine op kantoor te plaatsen en wil je als het bevalt misschien wel meer of grotere cabines? Dan kunnen onze BOWfit stiltecabines nog wel eens een goede match zijn met je wensen. Stiltewerkplekken van BOW zijn namelijk modulair. Het begint met akoestische telefooncel BOWfit One en is uit te breiden tot bijvoorbeeld een akoestische vergaderruimte, de BOWfit Twelve. En heb je een BOWfit Six dan kun je daar ook weer twee telefooncellen van maken. Ben je graag flexibel in de inrichting van je bedrijf dan is dit merk ideaal.

Naast het modulaire aspect hebben de cabines van BOW ook een heel goede akoestische werking en zijn ze uitgevoerd in een modern, minimalistisch design. Uiteraard heb je ook hier weer zelf invloed op kleur.

CUBE

Naast de dichte stiltecabines kun je ook kiezen voor een open werkplek. Anders dan bij de hiervoor getoonde variant is de Cube niet volledig afgesloten. Er zitten geen deuren in, waardoor de gebruiker van de Cube makkelijker bereikbaar is. De vorm en het materiaal van de Cube zorgen alsnog voor voldoende rust en stilte om geconcentreerd te werk te gaan.

stilte werkplek de cube

De Cube is open, maar dempt wel geluid

SYDNEY

Een ander voorbeeld van zo’n room-in-room cabine, ofwel een open stiltewerkplek, is model Sydney. Deze cabine is heel geschikt voor een fijn, rustig hoekje op kantoor, maar leent zich ook heel goed voor horecatoepassingen. Bij deze stiltewerkplek heb je een ruime keuze wat betreft de vormgeving. Stoffen en kleuren kun je zelf kiezen, waardoor het mogelijk is deze cabine zo te stylen dat hij perfect binnen je bedrijf past. Door het design kun je deze stiltewerkplekken ook heel goed uitbreiden door er meerdere achter elkaar te plaatsen. Model Sydney is er in uitvoeringen voor 2, 4 of 6 personen.

De verschillende stoffen en kleuren

We noemden het al bij de verschillende modellen, maar al onze stilte werkplekken zijn in verschillende kleuren en stijlen te verkrijgen. Elk bedrijf heeft weer een andere uitstraling en identiteit en door de verscheidenheid aan kleuren en modellen is er genoeg keuze om iets te kiezen dat past bij wat je wilt uitstralen.

Stilte werkplekken bij BAS Kantoormeubelen

Heb je behoefte aan meer stilte op de werkvloer en wil je rustig kunnen overleggen zonder gestoord te worden door de geluiden om je heen? Een geluidsabsorberende kantoorinrichting lost die problemen op. Dit kun je bereiken door onder andere de inzet van akoestische wandpanelen en akoestische plafondpanelen. Niet alleen praktisch, maar ook mooi.

Neem een kijkje in de webshop voor onze stilte werkplekken en andere akoestische producten of stel je vraag via onderstaand formulier. Je kunt hier ook vrijblijvend een offerte aanvragen. En even bellen mag natuurlijk ook altijd. We helpen je graag!

Voorbeeld van een stilte werkplek in een ontwerp

In onderstaande video zie je een voorbeeld van hoe een stiltecabine opgenomen kan worden in het ontwerp of de inrichting van je kantoor.

Neem contact op

Dit zeggen onze klanten

Paramedisch Instituut Rembrandt heeft goede ervaringen met BAS wat betreft het leveren van kantoor meubilair. Voor onze nieuwe locatie zijn we er samen met BAS in geslaagd de werkplekken goed in te vullen. BAS denkt mee en is flexibel als er spullen aangevuld, omgeruild of vervangen moeten worden.

Steven van der Pauw | Mede-eigenaar PMI Rembrandt

Als hrm-er en preventiemedewerker vind ik het belangrijk dat medewerkers met plezier kunnen werken. Een goede werkplek speelt daarbij een belangrijke rol. In de workshop “Gezond zitten” heb ik zelf ervaren hoe belangrijk een goede werkhouding is. Geen “one size fits all” maar een advies op maat! Wel zo handig want ieder mens is anders. Voor iedereen die langdurig moet zitten is deze workshop een aanrader. Voorkomen is immers beter dan genezen!

Marianne Metz |

Copyright © 2023 Bas b.v.

Ontwerp, realisatie & marketing door