Stilte werkplekken en telefooncellen zijn ideaal voor situaties waarin je niet wilt worden afgeleid. Stel je een drukke werkdag voor, waarbij je een taak moet uitvoeren die veel concentratie en aandacht vereist. Om je heen gebeurt er van alles: collega’s die overleggen of telefonische gesprekken met klanten voeren en collega’s die simpelweg een gesprek voeren over waar de volgende vakantie naartoe gaat. Met een stilte werkplek heb je hier geen last meer van en kun je zelf kiezen wanneer je achtergrondgeluiden even wilt uitschakelen.

Offerte aanvragen

Hoe werken de stilte werkplekken?

Waarom je in een stilte werkplek geen last hebt van de ruis die eromheen plaatsvindt? Eén woord: akoestiek. Akoestiek laat zich het beste omschrijven als de invloed die een ruimte heeft op de weerkaatsing van geluiden. Daarnaast is akoestiek ook de wetenschap die zich bezighoudt met geluid. Je bent het je misschien niet zo bewust, maar in iedere ruimte is de akoestiek anders. Wanneer je bijvoorbeeld in een keuken een pan laat vallen, zullen de trillingen van het geluid weerkaatsen tegen wanden en vloeren. Hoe hard het terugkaatst is afhankelijk van het absorberende vermogen van die wanden en vloeren. Tegels en een gestuukte muur weerkaatsen het geluid meer dan tapijt en behang. Bij de stilte werkplekken zullen de geluidstrillingen grotendeels geabsorbeerd worden. Dit levert verschillende voordelen op:

  • Geen afleiding meer van collega’s;
  • Je leidt zelf geen collega’s af;
  • Meer privacy;
  • Stijging van de productiviteit.

Laat productiviteit stijgen

Teveel geluidsoverlast in een omgeving kan zorgen voor concentratieverlies. Hierdoor komen de capaciteiten van mensen niet tot hun recht. Dat is natuurlijk erg spijtig. Het is zelfs zo dat langdurige blootstelling aan hard geluid slecht is voor de gezondheid. Dit leidt namelijk tot problemen als:

  • Stress;
  • Evenwichtsproblemen;
  • Hoofdpijn;
  • Concentratieproblemen.

Volgens de nieuwe wetgeving Wet Milieubeheer en Arbo-wet is het dan ook verplicht om oplossingen voor geluidsoverlast te vinden. Stilte werkplekken zorgen dus voor gezondere en productievere medewerkers.

Telefooncel extra large stilewerkplek        Telefooncel large stilewerkplek        Telefooncel medium stilewerkplek

 

                                             

De verschillende stoffen en kleuren

Onze stilte werkplekken zijn in verschillende kleuren en stijlen te verkrijgen. Elk bedrijf heeft weer een andere uitstraling en identiteit en door de verscheidenheid aan kleuren en modellen is er genoeg keuze om iets te kiezen dat past bij wat je wilt uitstralen. Bij BAS Kantoormeubelen beschikken we over een breed assortiment stilte werkplekken. Een akoestische vergaderruimte of een akoestische telefooncel bijvoorbeeld. Benieuwd uit welke kleuren je kunt kiezen? Bekijk de video hieronder.

De cube: bereikbare stiltewerkplekken

De cube is één van onze producten die zorgt voor een rustgevende stiltewerkplek bij jou op de werkvloer. Wat anders is dan de hierboven getoonde variant is dat deze niet volledig is afgesloten. Er zitten geen deuren in, waardoor de gebruiker makkelijker bereikbaar is. De vorm en het materiaal van de cube zorgen alsnog voor voldoende rust en stilte om geconcentreerd te werk te gaan.

stilte werkplek de cube

De cube is open, maar dempt wel geluid

Stilte werkplekken bij BAS Kantoormeubelen

Heb je behoefte aan meer stilte op de werkvloer en wil je rustig kunnen overleggen zonder gestoord te worden door de geluiden om je heen? Een geluidsabsorberende kantoorinrichting lost die problemen op. Dit kun je bereiken door onder andere de inzet van akoestische wandpanelen en akoestische plafondpanelen. Niet alleen praktisch, maar ook mooi.

Neem een kijkje in de webshop voor onze stilte werkplekken en andere akoestische producten of stel je vraag via onderstaand formulier. Je kunt hier ook vrijblijvend een offerte aanvragen. En even bellen mag natuurlijk ook altijd. We helpen je graag!

Voorbeeld van een stilte werkplek in een ontwerp

In onderstaande video zie je een voorbeeld van hoe een stiltecabine opgenomen kan worden in het ontwerp of de inrichting van je kantoor.

Neem contact op

Dit zeggen onze klanten

Paramedisch Instituut Rembrandt heeft goede ervaringen met BAS wat betreft het leveren van kantoor meubilair. Voor onze nieuwe locatie zijn we er samen met BAS in geslaagd de werkplekken goed in te vullen. BAS denkt mee en is flexibel als er spullen aangevuld, omgeruild of vervangen moeten worden.

Steven van der Pauw | Mede-eigenaar PMI Rembrandt

Als hrm-er en preventiemedewerker vind ik het belangrijk dat medewerkers met plezier kunnen werken. Een goede werkplek speelt daarbij een belangrijke rol. In de workshop “Gezond zitten” heb ik zelf ervaren hoe belangrijk een goede werkhouding is. Geen “one size fits all” maar een advies op maat! Wel zo handig want ieder mens is anders. Voor iedereen die langdurig moet zitten is deze workshop een aanrader. Voorkomen is immers beter dan genezen!

Marianne Metz |

Copyright © 2022 Bas b.v.

Ontwerp, realisatie & marketing door