Bas logo
Hamburger afbeelding
We zien de binnenkant van een kerkgebouw. Links in de hoek is een rozet en op de gallerij staat een akoestische telefooncel met een lichtgroene bekleding. Inzetbaar als akoestische kantoorunit en ter vervanging van systeemwanden kantoor.

Systeemwanden kantoor vs. akoestische kantoorunit 

Een bedrijfspand slim inrichten: hoe doe je dat? Waarschijnlijk heb je al wat systeemwanden, kantoorunits voor binnen of glazen scheidingswanden op het oog. Toch is er een eenvoudiger, duurzamer en flexibeler alternatief: de akoestische kantoorunit. Lees hier wat het is én ontdek de tien voordelen die het met zich meebrengt.

Lees meer over akoestische kantoorunits

De tekortkomingen van systeemwanden kantoor

Veel bedrijven hebben tegenwoordig de wens om hun kantoor op te delen in verschillende ruimtes. Want de open kantoortuin mag dan ruimtelijk ogen, maar je hebt gewoon plekken nodig waar je kunt bellen, vergaderen en gefocust kunt werken. Dus kijken bedrijven vaak naar systeem- en scheidingswanden. 

 

Alleen heeft dit verschillende nadelen: 

 

 • Om ze te plaatsen heb je dagenlang bouwlui over de vloer 
 • Het levert je bouwpuin en veel stof op
 • Als je verhuist, kun je ze niet meenemen
 • Alle boorgaten moet je als je weggaat wegwerken
 • Heb je hoge plafonds? Dan kun je ze niet eens plaatsen

 

De uitdagingen bij kantoorunits 

Bedrijven in de maakindustrie en autozaken kiezen geregeld voor kantoorunits om kantoorruimtes af te bakenen. Een logische keuze, maar ook niet zonder uitdagingen:  

 

 • Ook hier heb je te maken met een lange opbouw 
 • Veel bouwpuin en stof 
 • De wanden van een kantoorunit zijn vaak erg dun 
 • Het heeft een lage geluidsdemping
 • Verplaatsen gaat niet meer  

 

Onze alternatieve oplossing voor systeemwanden en kantoorunits 

Wat kun je dan doen om je kantoorindeling te verbeteren? Wij bieden een alternatieve oplossing aan: de geluidsdichte cabine. Deze kun je tegenwoordig inzetten als kantoorunit binnen. Door veel maatwerkmogelijkheden geef je deze elke afmeting die je maar wilt. En ze komen met een enorm scala aan voordelen, die scheidingswanden en standaardkantoorunits niet hebben.  

 

De voordelen van een geluidsdichte cabine als akoestische kantoorunit 

Wat maakt een geluidsdichte cabine dan zo’n goed alternatief? We delen de tien voordelen met je:  

 

Voordeel 1: Gemakkelijk (de)monteren 

Eén akoestische cabine monteren onze monteurs in één à twee uur – afhankelijk van de grootte en het aantal opties dat erop zit.  

 

Voordeel 2: Geen bouwstof 

Van een geluidsdichte cabine monteren krijg je geen bouwstof en er is ook weinig geluidsoverlast. Dus je verstoort de werkzaamheden binnen je bedrijf minimaal.  

 

Voordeel 3: Ingebouwde verlichting en ventilatie 

Als je jouw kantoor afschermt met allerlei scheidingswanden, dan moet je ervoor zorgen dat alles nog goed verlicht en geventileerd is. Hierover hoef je je bij geluidsdichte cabines geen zorgen te maken: dit is standaard ingebouwd.  

 

Voordeel 4: Geen probleem met stroompunten 

Stiltecabines zijn tegenwoordig standaard uitgerust met stroompunten. Welke erin moeten zitten, bepaal je zelf (alleen een stroompunt of ook een USB-C-ingang, bijvoorbeeld). Dus je kunt direct aan de slag.  

 

Voordeel 5: Goede geluidsdemping 

Systeemwanden bestaan uit dun en hard materiaal, dit geleidt geluid heel sterk. En geluidt reist ook vaak via het plafond. Hierdoor houd je ondanks de afscherming last van rumoer. Terwijl dat vaak juist de reden is om voor scheidingswanden te kiezen. 

 

Ditzelfde geldt overigens ook voor kantoorunits.  Met geluidsdichte cabines heb je sowieso binnen geen last van rumoer. En als er aan de buitenkant ook akoestisch materiaal zit, demp je ook het geluid op de werkvloer.  

 

Voordeel 6: Behoud van flexibiliteit 

Wil je je akoestische kantoorunit verplaatsen, omdat je andere plannen hebt met een bepaalde ruimte? Of omdat je verhuist? Geen probleem. In een halve dag is deze gedemonteerd en weer opgebouwd. Zo blijf jij flexibel.  

 

Voordeel 8: Makkelijk op- en afschalen 

Veel van onze cabines kun je uitbreiden en inkrimpen. Je kunt panelen – of zoals wij dat noemen “ringen” - toevoegen en eruit halen. Ideaal als er iets verandert in jouw organisatie.  

 

Voordeel 9: Mogelijkheid tot verkoop 

Heb je jouw cabines niet meer nodig? Dan kun je ze vaak voor de helft van de aankoopprijs verkopen. Met op maatgemaakte systeemwanden kan dit niet.  

 

Voordeel 10: Veel extra opties 

Standaard is een stiltewerkplek uitgerust met verlichting, ventilatie en een powerunit. Maar je kunt er nog veel meer aan toevoegen: rookmelders, monitors, dimbare verlichting, ingebouwde zit-stabureaus, treinbanken, vaste tafels en nog veel meer.  

We zien de binnenkant van een kerkgebouw. Links in de hoek is een rozet en op de gallerij staat een akoestische telefooncel met een lichtgroene bekleding. Inzetbaar als akoestische kantoorunit en ter vervanging van systeemwanden kantoor.

Daarom is een akoestische kantoorunit duurzamer

Je voelt misschien al wel aan waarom de akoestische kantoorunit een duurzaam alternatief is voor een systeemwand. Het zit ‘m in het feit dat de units makkelijk de (de)monteren zijn en flexibel op- en af te schalen. Hierdoor hoef je niks weg te gooien als je gaat verhuizen en kun je jouw ruimtes gemakkelijk meenemen.  

 

Dit betekent dat ze meegroeien met jouw bedrijf. Een systeemwand moet je vaak weggooien als je verhuist of als er iets verandert in je organisatie. Kun je echt niks meer met je cabine? Dan verkoop je ze met gemak! Wij nemen ze ook graag weer van je over en refurbishen ze onder ons dochterlabel Outlet Kantoormeubels. Zo zorgen we dat iemand anders er weer plezier van krijgt. Zo verleng je de levenscyclus van een product – wat weer interessant kan zijn als je de ISO 14001-norm wilt halen.  

 

Kantoor inrichten met geluidsdichte cabines: zo werkt het 

Hoe gaat het dan in z’n werk als je kantoorruimtes wilt maken met geluidsdichte cabines? Dit is een maatwerkproces. Het hangt namelijk volledig samen met hoe de mensen in jouw organisatie werken. 

 

Wat is de behoefte? Gaat het vooral om snelle belletjes, wordt er veel vergaderd, gaat het juist om samenwerken of gefocust werken? Hier stellen wij het type en aantal cabines op af. Natuurlijk speelt de ruimte waarover je beschikt en je budget ook mee.  

 

De verschillende typen stiltewerkplekken

Welke typen cabines zijn er dan allemaal? We stellen ze aan je voor:  

 

 • Telefooncel: een eenpersoonsbelhok (te klein als kantoorunit) 
 • Focuswerkplek: een cabine voor één persoon met bureau en -stoel 
 • Akoestische cabine: twee- tot zespersoonscabine voor samenwerken 
 • Vergaderunits: zes- tot twaalfpersoonscabine met vergadertafel en –stoelen 
 • Modulaire cabines: onbegrensd qua aantal personen, met een breedte van 3,6 meter 

 

Op de telefooncel na, zijn deze allemaal in te zetten als akoestische kantoorunits. Compleet afhankelijk van jouw behoefte.  

 

De kosten van geluidsdichte cabines 

Zoals je al las, verschillen cabines enorm in grootte. Dus geldt dat ook voor de kosten. Over het algemeen moet je ervan uitgaan dat je met een focuswerkplek begint bij €6875,00 excl. btw (inclusief montage) en een twaalfpersoonscabine zit op €32.000,00 excl. btw (inclusief montage). Je kunt de cabines nog veel groter maken dan twaalf personen en het hangt natuurlijk ook af van de configuraties. Maar dan heb je een beetje een beeld bij het kostenplaatje.  

 

Hier moet je over nadenken  

Stel, je kiest voor akoestische kantoorunits om kantoorruimtes te creëren. Waar moet je dan allemaal over nadenken? Nou, onder andere over:  

 

 • Voor welke mix van cabines ga je?  
 • Hoe hoog zijn je plafonds en welke cabines passen daaronder?  
 • Heeft je vloer genoeg draagvermogen? (Van toepassing bij oude panden)
 • Heb je voldoende stopcontacten en datapunten om de cabines aan te sluiten?
 • Ga je voor cabineventilatie of sluit je dit aan op je ventilatiesysteem?
 • Wat zijn je toekomstplannen en hoe laat je de kantoorunits daarop aansluiten?  

Win advies in

Om de beste keuze te maken qua budget, duurzaamheid en functionaliteit, raden we je altijd aan om bij ons advies in te winnen. In Nederland zijn wij een van de grootste spelers in de markt van geluidsdichte cabines en we kennen alle merken dan ook door en door.  

 

 

We weten wat de mogelijkheden zijn en waar je op moet letten. Daarbij willen we dat jij het maximale uit je investering haalt. Dus neem gerust contact op via 0344-647050 of verkoop@basbv.nl.  

We zien een ruimte met daarin een geluidsdichte cabine. Deze heeft rode treinbanken aan weerszijden en een tafel er tussenin. Rode akoestische wanden. Buitenkant is van licht hout en daarop een plantenbak met hangplanten.

Meer weten over akoestische kantoorunits?

Bel Bas!

Portretfoto van Casper van Blijderveen, voor een groene moswand. Hij staat er lachend op en draagt een lichtblauw overhemd.
Heuningstraat 29 4051 CA Ochten

Geluidsdichte cabines

Ontdek de verschillende types!

Lees verder!