Buitenhuis Bouwgroep: duurzaam en huiselijk

De kantoorinrichting van Bouwgroep Buitenhuis moest duurzaam zijn en een huiselijke sfeer ademen. Het bedrijf heeft rond de kerst van 2019 haar intrek genomen in het oude Boretti-pand aan De Dollard 17C in Watergang, onder de rook van Amsterdam. Bij binnenkomst in het pand valt die duurzaamheid meteen op. Door de stoelen gemaakt van gerecyclede PET-flesjes en de steigerhouten plafondpanelen bijvoorbeeld. Het nieuwe pand is het eerste energieneutrale bedrijf met bestaande bouw in de gemeente Waterland.

Een eigenzinnig eisenpakket van directeur Willem Breedijk

Wie directeur Willem Breedijk kent zal duidelijk zien dat zijn invloed terug te vinden is in de kantoorinrichting. Willem heeft namelijk een uitgesproken mening en is eigenzinnig. De indeling straalt dit op diverse manieren uit. “Het eisenpakket van Willem was best pittig”, licht Casper toe. “Ook was vrij snel duidelijk dat hij de regie in handen wilde houden met een uitgebreide en goed doordachte plattegrond van de gewenste indeling. Inclusief een flinke plantenwand. Daarbij had hij, heel verstandig, vooraf al onderzocht welke materialen en meubilair überhaupt gerecycled beschikbaar waren. Dat is dan weer het voordeel dat je als bouwbedrijf hebt. Zo had hij zijn hand weten te leggen op enkele gebruikte panelen. Die zijn zelfs leidend geworden voor de uiteindelijke indeling en voor de omvang van de verschillende ruimtes.” Benieuwd naar het conceptontwerp? Dat kun je in de video hieronder bekijken.

“We wilden lang niet alles nieuw aanschaffen”

De huisarchitect van de leverancier van BAS Kantoormeubelen ging aan de slag met de plattegrond van Buitenhuis Bouwgroep. Willem was erg tevreden over het ontwerp en het plan werd dus ook grotendeels overgenomen. Volgens Willem was er vanaf het begin al een goede klik met Casper. “Leveranciers willen vaak niets liever dan dat hun totale concept en de meubels die zij voor ogen hebben een-op-een worden overgenomen. In veel gevallen zal dat de meest rendabele oplossing zijn voor hen. Toen Casper in de gaten kreeg dat wij lang niet alles nieuw zouden aanschaffen is hij daar heel goed en opbouwend mee omgegaan. Niets door de strot proberen te duwen, maar goed naar onze wensen luisteren en met alternatieven komen. Dat hebben ze zo goed gedaan dat het uiteindelijke resultaat toch een zeer harmonieus geheel is geworden. Wat ze wel geleverd hebben, waaronder zit/sta-bureaus en genoemde gerecyclede stoelen, is zeker niet het goedkoopste, maar wel van topkwaliteit.”

Duurzaam kantoormeubilair met een tijdloos tintje

Een belangrijk deel van het meubilair komt van de Duitse fabrikant Interstuhl. Accountmanager Norbert van Asselen weet te vertellen dat kwaliteit niet ophoudt bij het product zelf. “Mensen als Willem begrijpen dat iets in aanschaf natuurlijk iets duurder kan zijn, maar wel veel langer meegaat en daardoor zelfs goedkoper kan uitpakken. Temeer omdat onze designers wel weten hoe je iets een tijdloos tintje kan meegeven. Met het oog op die levensduur en het comfort van de gebruikers geven we ook altijd een uitgebreide instructie op locatie. Daarnaast komen we om de paar jaar weer terug voor onderhoud aan het meubilair. Om er zeker van te zijn dat al het meubilair perfect aansluit bij het interieur kunnen we bij Interstuhl trouwens met een eigen app en een foto van het bewuste interieur al onze producten virtueel in iedere omgeving plaatsen. Zo konden we ook de kleur van Willems huisstijl perfect met onze stoelen matchen.”

Huiselijke sfeer

Naast duurzaamheid is een goede werksfeer ook belangrijk voor Buitenhuis. Willem: “Je medewerkers zijn het grootste deel van de dag met hun werk bezig. Dat kunnen ze bij ons in een ontspannen en zelfs huiselijke sfeer doen. Vooral de keuken voelt alsof je gewoon thuis bent en het vele groen ademt diezelfde sfeer uit. Je hebt dankzij het vele glas vanaf elke plek op kantoor zicht op het geheel, zonder dat je last van elkaar hebt. Dat is te danken aan de geluiddemping middels onder meer houten panelen aan plafond en akoestische spray. Iedereen mocht bovendien zelf bepalen waar en bij wie hij of zij ging zitten. De afdelingen zitten daardoor verspreid door het pand. Iedereen kan met elkaar in contact komen hierdoor en dat is goed voor de dynamiek binnen ons bedrijf.”

Laat je inspireren
door BAS Kantoormeubelen

Bekijk meer projecten

Copyright © 2023 Bas b.v.

Ontwerp, realisatie & marketing door