Buitenhuis Bouwgroep

Bouwgroep Buitenhuis heeft rond de kerst van 2019 haar intrek genomen in het oude Boretti-pand aan de De Dollard 17C in Watergang. Zodra je binnenkomt is het gelijk een wereld van verschil. Het straalt duurzaamheid uit, van stoelen gemaakt van gerecyclede PET-flesjes tot steigerhouten plafondpanelen. Met trots zeggen wij dan ook dat het nieuwe pand het eerste energieneutrale bedrijf in de gemeente Waterland met bestaande bouw. Dit was zonder alle inspanningen nooit gelukt.

De hand van directeur Willem Breedijk is duidelijk aanwezig

Wie directeur Willem Breedijk kent zal duidelijk zien dat zijn invloed terug te vinden is in de kantoorinrichting. Willem heeft namelijk een uitgesproken mening en is eigenzinnig. Dit straalt zich op diverse manieren uit in de indeling. De leverancier All Office Kuipers weet daar alles vanaf: “Het eisenpakket van Willem was best pittig”, licht Casper toe. “Ook was vrij snel duidelijk dat hij de regie in handen wilde houden met een uitgebreide en goed doordachte plattegrond van de gewenst indeling. Inclusief een flinke plantenwand. Daarbij had hij, heel verstandig, vooraf al onderzocht welke materialen en meubilair überhaupt gerecycled beschikbaar waren. Dat is dan weer het voordeel dat je als bouwbedrijf hebt. Zo had hij zijn hand weten te leggen op enkele gebruikte panelen. Die zijn zelfs leidend geworden voor de uiteindelijke indeling en omvang van de verschillende ruimtes.” Benieuwd naar het conceptontwerp? Die kun je hier bekijken

Een stabiel geheel

Casper legde de plattegrond voor aan de huisarchitect van All Office Kuipers. Willem was erg tevreden over het ontwerp en deze werd vervolgens voor een groot deel overgenomen. Volgens Willem was er vanaf het begin al een goede klik met zowel All Office Kuipers als Caper. 

Hierover zegt Willem het volgende: “Leveranciers willen vaak niets liever dan dat hun totale concept en de meubels die zij voor ogen hebben 1-op-1 worden overgenomen. In veel gevallen zal dat de meest rendabele oplossing zijn voor hen. Toen Casper in de gaten kreeg dat wij lang niet alles nieuw zouden aanschaffen, is hij daar heel goed en opbouwend mee omgegaan. Niets door de strot proberen te duwen, maar goed naar onze wensen luisteren en met alternatieven komen. Dat hebben ze zo goed gedaan dat het uiteindelijke resultaat toch een zeer harmonieus geheel is geworden. Wat ze wel geleverd hebben, waaronder zit-sta-bureaus en genoemde gerecyclede stoelen, is zeker niet het goedkoopste, maar wel van topkwaliteit.”

Een ruimte met stoelen die virtueel matchen

Een belangrijk deel van het meubilair komt van de Duitse fabrikant Interstuhl. Accountmanager Norbert van Asselen weet te vertellen dat kwaliteit niet ophoudt bij het product zelf. “Mensen als Willem begrijpen dat iets in aanschaf natuurlijk iets duurder kan zijn, maar wel veel langer meegaat en daardoor zelfs goedkoper kan uitpakken. Te meer omdat onze designers wel weten hoe je iets een tijdloos tintje kan meegeven. Met het oog op die levensduur en het comfort van de gebruikers geven we ook altijd een uitgebreide instructie op locatie. Daarnaast komen we om de paar jaar weer terug voor onderhoud aan het meubilair. Om er zeker van te zijn dat al het meubilair perfect aansluit bij het interieur kunnen we bij Interstuhl trouwens met een eigen app, en een foto van het bewuste interieur, al onze producten virtueel in iedere omgeving plaatsen. Zo konden we ook de kleur van Willems huisstijl perfect met onze stoelen matchen.”

Huiselijke sfeer

Duurzaamheid gaat bij Buitenhuis aanzienlijk verder dan het milieu. Ook het personeel komt ruimschoots aan haar trekken. Hierover heeft Willem het volgende te vertellen: “Je medewerkers zijn het grootste deel van de dag met hun werk bezig. Dat kunnen ze bij ons in een ontspannen en zelfs huiselijke sfeer doen. Vooral de keuken voelt alsof je gewoon thuis bent en het vele groen ademt diezelfde sfeer uit. Je hebt dankzij het vele glas in feite vanaf elke plek op kantoor zicht op het geheel, zonder dat je last van elkaar hebt. Dat is te danken aan de geluiddemping middels onder meer houten panelen aan plafond en akoestische spray. Iedereen mocht bovendien zelf bepalen waar en bij wie hij of zij ging zitten. De afdelingen zitten daardoor verspreid door het pand. Iedereen kan met elkaar in contact komen hierdoor en dat is goed voor de dynamiek binnen ons bedrijf”.

Laat je inspireren
door BAS B.V.

Bekijk meer projecten

Copyright © 2020 Bas b.v.

Ontwerp, realisatie & marketing door