Echt waar: Zitten is ongezond!

De meesten denken heel anders. Lekker onderuit gezakt in een luie stoel zitten. Heerlijk! Dat moet haast wel gezond zijn. Zeker. Dat je tot rust komt, is in ieder geval gezond voor je geest. Maar of het je lichaam ook ten goede komt… nee. Veel zitten is ongezond!

‘Zitten is ongezond’ is geen larie?

Zeker niet! Je lichaam heeft behoefte aan beweging en als je zit beweeg je te weinig. Spieren verstijven, spijsvertering, ademhaling en bloedsomloop worden zichtbaar slechter. Een verkrampte onnatuurlijke houding. Absoluut niet ideaal dus.

Jouw werkplek ergonomisch?

Wanneer je een kantoorfunctie hebt zit je het grootste gedeelte van de dag in dezelfde houding. Weinig beweging is dan het gevolg. Het verzitten is voor je lichaam geen actieve beweging, dit geeft meer aan dat je lichaam niet wil zitten. We zijn er namelijk niet voor gebouwd. Een goedkope en statische bureaustoel zorgt niet voor een dynamische ergonomisch werkplek. Een ergonomische stoel en de juiste bureauhoogte helpen wel bij het verbeteren van werkplek, al is er een nog betere oplossing. De oplossing is simpel, regelmatig een volledig andere houding aannemen. Door deze wijziging wordt het lichaam in een fitte conditie te houden. Fysiotherapeuten hebben de zitcriteria opgesteld om inzicht te geven in wat een lichaam nodig heeft.

Conclusie: Een gezonde werkplek

Een actieve, dynamische en bewegingsrijke werkplek is belangrijk. De basis is het zitten op een goede stoel. Een ergonomische bureaustoel zorgt er al voor dat je niet ‘vast’ zit aan één houding. Het is belangrijk dat je kunt afwisselen in houding en beweging. Door ergonomische meubelen te gebruiken kun je bijvoorbeeld de hoogte van het bureau een paar keer per dag verstellen. Naast een ergonomische bureaustoel wordt een kruk gezet en je hebt alle meubelen in huis om je houding voldoende af te wisselen. In de unieke zitworkshop krijgt u inzicht en ervaring over het bewust werken.

zitworkshop zitworkshop zitworkshop

Beter zitten en werken?

Neem vandaag nog contact met ons op, wij helpen u graag vrijblijvend op weg met passende middelen bij uw wensen en budget.

Copyright © 2023 Bas b.v.

Ontwerp, realisatie & marketing door