Oude bureaus en bureaustoelen

Wat komen we dat veel tegen, bureaus en bureaustoelen die oud en versleten zijn. Koffie, thee en vet vlekken geeft de stoffering een doorleefde uitstraling. Bij bureaustoelen kunnen we niet zien dat het schuim, het mechaniek en de rubbers door intensief gebruik in de afgelopen jaren hun goede kwaliteit en functie verloren hebben, gemiddeld blijven ze vijf jaar goed hun werk doen. Bureaus kunnen gelukkig langer mee, omdat ze veelal minder te leiden hebben onder het werk wat we doen. De slijtage zit hier vaak in de poten en de hoeken van het werkblad. De poten krijgen eerder een stootje van schoenen, ladeblokken en stoelen die er tegenaan rijden. De hoeken en randen van de werkbladen worden beschadigd door het stoten van andere tafels, tegen muren of bij een verhuizing van de ene kamer naar de andere kamer.

Acceptatie van het kapotte bureau

Mogelijk wordt er nu ook naar de hoeken en randen van de tafels en bureaus gekeken, want vaak weten we het wel, maar zien het niet meer. De acceptatie dat iets een beetje kapot is komt erg veel voor. Hij doet het toch nog? Ik stoor me er niet aan?

De kantoorinrichting voor klanten en de werksfeer

Wat zegt het kantoor over hoofdpijn, nek- en rugklachten of de verkoopcijfers? Door de acceptatie van kapotte stoelen of tafels, misschien zelfs een dode plant krijgt de kantoorinrichting de mogelijkheid om de werksfeer te beinvloeden. Mensen krijgen eerder hoofdpijn en klachten als de werkplek en het kantoor niet goed op orde is. We gaan er gelukkig steeds beter mee om en weten dat het regelmatig vernieuwen van de kantoorinrichting cruciaal is voor de mensen die er in werken. Dit heeft uiteindelijk invloed op het ziekteverzuim en op de verkoopcijfers. De kantoorinrichting heeft daar grote invloed op.

Waarom nieuwe bureaus en bureaustoelen kopen?

Toch maar eens nadenken over het kopen van nieuwe bureaus plus bureaustoelen. Waarom geen tweedehands stoelen? Als u terug leest weet u dat bureaustoelen een levensduur hebben van ongeveer vijf jaar. Dit kan natuurlijk een beetje schommelen. De goedkope stoel gaat misschien twee jaar mee, terwijl ergonomische bureaustoelen van rond de 600 euro misschien wel acht jaar meegaan. Dit betekent uiteindelijk dat tweedehands bureaustoelen niet de beste keuze zijn voor uw bedrijf. Deze hebben namelijk al wat uren ‘gedraaid’ en zijn daarom ook echt goed voor kortere tijd nog te gebruiken. Als zitten de meest voorkomende bezigheid is in uw kantoor dan kunt u het beste nieuwe ergonomische bureaustoelen kopen.

Interessant? Lees andere blogs, vraag advies of kijk in de webshop.

Rugklachten en nekklachten voorkomen of genezen

Bureauhoogte

Zitten is ongezond

Offerte aanvragen

Copyright © 2023 Bas b.v.

Ontwerp, realisatie & marketing door