Kantoormeubelen kopen: do’s en dont’s

Wanneer je op zoek bent naar kantoormeubelen kan het zijn dat je al precies weet wat je wilt en nodig hebt. Ben je er nog niet helemaal uit? Lees dan vooral verder over de do’s en dont’s bij het aanschaffen van kantoormeubilair.

  1. Praktisch en goed kantoormeubilair

Een fijne werkomgeving draagt bij aan het welbevinden van je medewerkers. Wanneer zij een goede werkplek hebben, zullen ze zich niet alleen beter voelen, maar ook beter werk verrichten. Goede kantoormeubelen zijn dus een win-winsituatie!

Hoe kunnen kantoormeubelen bijdragen aan een goede werkplek? Dat begint met het praktische aspect: kantoormeubelen moeten goed zijn in waar ze voor bedoeld zijn. Dus een bureaustoel moet goed zitten, een bureau moet voldoende werkblad hebben en de juiste hoogte hebben, akoestische producten moeten zorgen voor prettig geluid, kasten en ladeblokken moeten voorkomen dat het kantoor rommelig wordt enz. Klinkt als een open deur, maar ze bestaan: te kleine bureaus, slechte bureaustoelen en akoestische panelen die vrijwel niets toevoegen aan de akoestiek. Bij BAS Kantoormeubelen kiezen we ons assortiment zorgvuldig, zodat je kunt rekenen op kwaliteit.

Ergonomische kantoormeubelen

Dat resulteert in ergonomische kantoormeubelen. Wanneer je medewerkers goed zitten, de mogelijkheid hebben om staand te werken, niet gestoord worden door geluidsoverlast en de juiste verlichting hebben bij hun werk draagt dat bij aan een gezonde levensstijl. Samengevat: kantoormeubilair moet allereerst praktisch en goed zijn.

Do: Zorg voor goede kantoormeubelen.
De investering in een goed werkklimaat betaalt zich terug doordat medewerkers geconcentreerd kunnen werken.

Don’t: Bezuinigen op ergonomie.
Het gaat om het welzijn van je medewerkers.

  1. Circulaire kantoormeubelen

Bij de aanschaf van nieuw kantoormeubilair vind je het wellicht ook belangrijk om dat op een verantwoorde manier te doen. Eerlijk geproduceerde handel, zonder onnodig veel transport. Daar kiezen we bij BAS Kantoormeubelen voor met milieubewuste leveranciers en productie binnen Europa en liefst binnen Nederland. Als het even kan doen we daar graag een schepje bovenop: circulair kantoormeubilair.

We werken samen met verschillende leveranciers die gebruikte materialen inzetten voor de productie van kantoormeubilair. Een voorbeeld: akoestische panelen gemaakt van PET-flessen.

Gebruikte kantoormeubelen

Daarnaast kopen we ook gebruikt meubilair op dat we zo nodig opknappen en weer verkopen. Dat betekent minder productie van nieuwe kantoormeubelen en hergebruiken van goede, oude kantoormeubelen.

Do: Kiezen voor kantoormeubelen die dichtbij huis geproduceerd worden.
Daarmee kies je voor eerlijke handel en minder CO2-uitstoot.

Don’t: Goedkope en verre import.
Goed kantoormeubilair hoeft echt geen vermogen te kosten, maar voor een paar tientjes kun je bijvoorbeeld geen goede bureaustoel verwachten. En verre import = meer CO2-uitstoot.

  1. Taakgericht werken en flexwerkplekken

Ook in de kantoormeubelwereld zijn er trends en stijlen van werken. Trends die vervliegen en trends die blijven hangen. Een trend die blijft hangen en niet meer weg te denken is, is taakgericht werken. Medewerkers hebben niet allemaal een vaste werkplek, maar er zijn ook mogelijkheden om even ergens anders te zitten. Denk aan een vergaderruimte, kantine en andere locaties die multi-inzetbaar zijn.

Daarbij gaat het erom dat het kantoormeubilair geschikt is voor de uit te voeren taak. Een vergadering kan aan een standaard vergadertafel, maar waarom niet staand aan een bartafel of in een akoestische vergaderruimte?

Taakgericht kantoormeubilair

Voor (video)bellen kan een stiltewerkplek prettig zijn, voor brainstormsessies en vergaderingen is een actieve houding en creatieve omgeving fijn. En welke taak waar het beste uitgevoerd wordt, is voor iedereen ook weer verschillend. De één gedijt bij complete stilte, de ander komt tot de beste ideeën met wat geroezemoes op de achtergrond. Gelukkig zijn kantoormeubelen er in alle soorten en maten.

Do: Zorg voor verschillende werkplekken: bureaus, vergaderzitjes, plekken om staand te werken, akoestische ruimtes en multifunctionele ruimtes.
Heb je een mooie bedrijfskantine? Waarom niet daar een gesprekje voeren met je klant?

Don’t: Statisch denken en bepalen wat je medewerkers fijn moeten vinden.
Creëer juist een goede sfeer en geef medewerkers wat vrijheid om te ontdekken hoe zij productief werken.

  1. Vraag je collega’s, personeel of managers wat zij vinden

Aansluitend op de verschillen in productief werken: bekijk je kantoor eens vanuit een ander perspectief door anderen te vragen wat zij vinden. Hoe is het met de akoestiek, is het licht prettig, zitten de stoelen fijn, wordt er graag staand gewerkt, is er voldoende ruimte om rustig te werken, is er een geschikte plek voor meer vertrouwelijke gesprekken? Op basis hiervan kun je kantoormeubilair aanschaffen dat voor iedereen werkt.

Do: Vraag om input!
#tweewetenmeerdanéén

Don’t: Bang zijn voor meningen.
Kantoormeubelen kunnen best een investering zijn. Extra belangrijk dus dat ze doen wat ze moeten doen en dat medewerkers er prettig door kunnen werken!

  1. Vraag ons ook gerust om advies

Wil je graag kantoormeubelen kopen die voorlopig even meekunnen, maar twijfel je nog over wat je nodig hebt of welk model het beste past? Bel of mail ons gerust voor advies! En je kunt ook altijd langskomen in onze showroom voor een gesprekje over kantoormeubilair, ergonomie, akoestiek, enz. Bel je wel even van tevoren? Dan zorgen we dat de koffie klaarstaat!

Copyright © 2023 Bas b.v.

Ontwerp, realisatie & marketing door