Stilte werkplekken en telefooncellen zijn ideaal voor situaties waarin u niet wilt worden afgeleid. Het is een drukke dag op het werk. U moet een taak uitvoeren die veel concentratie en aandacht vereist maar om u heen gebeurt er van alles: collega’s die overleggen, telefonische gesprekken met klanten of simpelweg gesprekken tussen collega’s over waar de volgende vakantie naartoe gaat. Met onze stilte werkplekken heeft u hier totaal geen last van.

Offerte aanvragen

Hoe werken de stilte werkplekken?

De reden dat stilte werkplekken geen last hebben van de ruis die eromheen plaatsvindt is omdat er gebruik wordt gemaakt van akoestiek. Onder akoestiek wordt de invloed die een ruimte heeft op de klank van het geluid en de nagalm bedoeld. Hier zijn wij ons nauwelijks van bewust maar in iedere ruimte is de akoestiek anders. Uiteindelijk komt het erop neer dat bij stilte werkplekken communicatie makkelijker plaatsvindt.

Bij Akoestiek gaat het over het absorberen en reflecteren van het geluid. Mensen nemen geluid waar als trillingen in de lucht. Dit kan afkomstig zijn van bijvoorbeeld geluiden uit verschillende bronnen zoals een keuken waar iemand per ongeluk een pan laat vallen. Dit inkomende geluid kaatst tegen wanden en vloeren. Hoe hard het terugkaatst is afhankelijk van het absorberende vermogen waarover de wanden en vloeren beschikken. Bij de stilte werkplekken zullen de geluidstrillingen grotendeels geabsorbeerd worden. Dit levert voordelen op als:

  • Geen afleiding meer van collega’s
  • Leid zelf geen collega’s meer af
  • Meer privacy
  • Stijging productiviteit

Vergaderruimte kantoor

Laat productiviteit stijgen

Teveel geluidsoverlast in een omgeving kan zorgen voor concentratieverlies. Hierdoor komen de capaciteiten van mensen niet tot hun recht. Dat is natuurlijk erg spijtig. Het is zelfs zo dat langdurige blootstelling aan hard geluid slecht is voor de gezondheid. Dit leidt namelijk tot problemen als:

  • Stress
  • Evenwichtsproblemen
  • Hoofdpijn
  • Concentratieproblemen

Volgens de nieuwe wetgeving Wet Milieubeheer en Arbo-wet is het zelfs verplicht om oplossingen voor geluidsoverlast te vinden. Stilte werkplekken zorgen dus voor gezondere en productievere medewerkers.

telefooncel

Stilte werkplekken bij Bas Kantoormeubelen

Heeft u behoefte aan meer stilte op de werkvloer. Wilt u rustig kunnen overleggen zonder gestoord te worden door de geluiden om u heen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Onze geluidsabsorberende kantoorinrichting lost al die problemen op. Indien u nog vragen heeft kunt u gerust contact met ons opnemen.

Neem contact op

Dit zeggen onze klanten

Paramedisch Instituut Rembrandt heeft goede ervaringen met BAS wat betreft het leveren van kantoor meubilair. Voor onze nieuwe locatie zijn we er samen met BAS in geslaagd de werkplekken goed in te vullen. BAS denkt mee en is flexibel als er spullen aangevuld, omgeruild of vervangen moeten worden.

Steven van der Pauw | Mede-eigenaar PMI Rembrandt

Als hrm-er en preventiemedewerker vind ik het belangrijk dat medewerkers met plezier kunnen werken. Een goede werkplek speelt daarbij een belangrijke rol. In de workshop “Gezond zitten” heb ik zelf ervaren hoe belangrijk een goede werkhouding is. Geen “one size fits all” maar een advies op maat! Wel zo handig want ieder mens is anders. Voor iedereen die langdurig moet zitten is deze workshop een aanrader. Voorkomen is immers beter dan genezen!

Marianne Metz |

Copyright © 2021 Bas b.v.

Ontwerp, realisatie & marketing door